Boris Vezjak

29. 5. 2020

Kako je Zdravstveni inšpektorat zaščitil predsednikove obiske domov za starejše

Avtor:
Je predsednik Borut Pahor s svojimi obiski domov za starejše sredi vrhunca epidemije ravnal neodgovorno in morda dodatno ogrožal življenja najbolj ogrožene skupine državljanov? Nekaj, o čemer sem se spraševal v besedilu »Vse bo še dobro«: želi predsednik dobro ljudem ali jih s svojim populizmom ogroža?.
več
29. 5. 2020

Ko RTV umirja strasti: intervju s predsednikom vlade

Avtor:
Intervju Tanje Starič s predsednikom vlade bo hitro odšel v pozabo, razen če se ga bomo želeli spominjati po tem, da je bil fiasko brez resnih novinarskih izzivov zanj, kar zadeva njegove orbanizacijske načrte, politične manire, avtoritarnost kadrovanja in pritiske na medije ali novinarje.
več
27. 5. 2020

»Verjamem le šefu statistike, ki ga sam nastavim«

Avtor:
Po tistem, ko se je že zdelo, da so naknadni posegi v medijska anketna vprašanja, celo na način, ko nenadoma oba možna odgovora v njih nujno podpirata slovensko vlado, zgolj nekakšna groteskna parodija v slogu churchillovske domislice »Verjamem le statistikam, ki jih sam ponaredim«, smo zdaj deležni sistematične nadgradnje...
več
25. 5. 2020

Karkoli odgovorite, podpirate vlado: ponarejene ankete na portalu Nova24TV

Avtor:
Ali pri Janševi Nova24TV zelo nerodno ponarejajo svoje ankete? Tukaj je dokaz, da jih res. Včeraj so se odločili zastaviti vprašanje svojemu bralstvu, ki je bilo »Bi morali v Sloveniji razpisati predčasne volitve?«
več
25. 5. 2020

Predsednik v intervjuju za POP TV: kako nič obsoditi in ostati živ

Avtor:
Kdor pozna Pahorjevo retoriko in njeno trdoživost, po včerajšnjem pogovoru za POP TV z Majo Sodja ni mogel ostati v ničemer presenečen. Značilnosti dolgoletnega sloga je bil deležen v izobilju in javnost že dodobra pozna tovrstne posebnosti njegovega političnega marketinga: odgovori in stališča bodo vsakič izmikajoči, mlačni, prazni, brez...
več
21. 5. 2020

Politika in umetnost iz ozadja

Avtor:
Redko vidimo, da se nekdo trudi okoli mizanscene v nastopih domačih politikov. Primer: predsednik Pahor se običajno usede za pisalno mizo v svojem kabinetu predsedniške palače, v zadnjem času nanjo položi poljuben kup knjig, da bi po naporni instagramski telovadbi na plaži in čilanju na soncu pred kamero izpadel...
več
21. 5. 2020

Nove vaje v kjepajevstvu: protestniki, kje pa ste bili takrat?

Avtor:
»Kje pa ste bili takrat?« O »kjepajevstvu«, za domače uho že zlizanem retoričnem triku preusmerjanja pozornosti, sem  obširno pisal v prispevku pod naslovom »Kje ste bili takrat?«: kjepajevstvo kot argumentacijska taktika.
več
18. 5. 2020

In zdaj še atentat na Janšo

Avtor:
Stvari se radikalno slabšajo, ne samo atentat, madžarski lastniki slovenskih strankarskih občil so napovedali državljansko vojno. V ne-njihovi državi. No, daleč smo prišli – in ali gre še dlje, še nižje?
več
14. 5. 2020

Politika, ki bi uničila RTV s pozivi proti plačilu prispevka

Avtor:
Bilo je 20. marca letos, teden dni po nastopu Janševe nove koalicije in sredi prvih ukrepov proti zaustavitvi širjenja virusa, ko sem generalnega direktorja RTV Slovenija povprašal, zakaj v njihovih programih nastopa predvsem vladajoča politika in zelo malo stroka ali opozicija.
več
12. 5. 2020

Nove stare vojne z mediji: žabja perspektiva

Avtor:
Predsednik vlade je septembra 2012 pojasnil, da slovenskih časopisov, »moram reči, ne berem«. Šlo je za čas, ko je njegov minister Žiga Turk razmišljal o zvišanju davka na dodano vrednost z 8,5 na 20 odstotkov za tiskane medije.
več
11. 5. 2020

Biti nesolidaren, ostati političen: novinarji, ki se priklanjajo žalitvam

Avtor:
Zdaj, ko je z odločitvijo Vrhovnega sodišča dobesedno legalizirana politična toksičnost, tj. strupeni žalilni in sovraštveni govor do novinarjev, po tistem, ko so vsi novinarji lahko že jutri s strani politikov označeni najmanj za pocestnike in pocestnice v službi znanega zvodnika za neznano ceno, bi pričakovali maksimalno solidarnost novinarskega...
več
11. 5. 2020

Tonin si ob protestih premisli: brisanje tvita, ki ni prepričljivo pojasnjeno

Avtor:
Obrambni minister Matej Tonin se je že včeraj odzval na družbenem omrežju tviter in napisal, »da sporočila protestov ne smemo preslišati in ga je potrebno obravnavati resno. Kot družba pa se moramo potruditi, da bomo našo demokracijo ohranjali in razvijali z dialogom in v okviru demokratičnih institucij«.
več
11. 5. 2020

Je nekdo na RTV Slovenija znova kršil konkurenčno klavzulo?

Avtor:
Je bila z objavo na strani Časnik.si dne 9. maja 2020 znova kršena konkurenčna klavzula nekoga z RTV Slovenija skozi objavo »napovednika« za oddajo Intervju, ki jo vodi Jože Možina? In kdo bi to bil?
več
11. 5. 2020

Biciklist Pahor, oblečen v protokolarna darila

Avtor:
Je predsednik republike grobo kršil pravila o hrambi protokolarnih daril, ko se je včeraj, na dan kolesarskega protesta s 10.000 kolesarji zgolj v Ljubljani, prepoten hvalisal z enim od njih?
več
7. 5. 2020

Škandalozna klofuta novinarstvu: ko vrhovni sodniki odprejo vrata političnim pritiskom

Avtor:
Vrhovno sodišče je škandalozno ugodilo zahtevi za revizijo postopka, v katerem je celjsko sodišče pritrdilo novinarki Mojci Šetinc Pašek v tožbi proti Janezu Janši zaradi žaljivega tvita.
več
4. 5. 2020

Kompromitacija in pritisk: minister o ustavnih sodnikih

Avtor:
Diskreditacijski alt-right diskurz, v slovenskem prostoru standardiziran skozi dolga leta sedenja v opozicijskih klopeh, nazadnje od leta 2013, je na oblasti postal vladajoči, pridobil je na legitimaciji in moči. Vzpostavljeni so pogoji, ko lahko normativno in preskriptivno signalizira najširšemu ljudstvu, da je radikalna govorica sprejemljiva.
več
4. 5. 2020

Orbánov zgled za Slovenijo: z družinsko politiko nad priseljence

Avtor:
Zgodovinar dr. Vanja Kočevar, sicer prepričan, da ima zahodna civilizacija, oprta tudi na krščanstvo, možnost preporoda, je na portalu Domovina objavil prispevek pod naslovom »Babyboom na Madžarskem:  Orbán dokazuje, da ‘nadomestitveno priseljevanje’ ni edina pot«.
več
4. 5. 2020

Akademik dr. Emri sprašuje predsednika vlade, zakaj je zavrnil ponudbo s Kitajske

Avtor:
O tem, kaj vse se je v državi pri nabavi zaščitne opreme in respiratorjev dogajalo na samem začetku, natančneje sredi marca, govori tudi naslednja zgodba. Takrat je vladi pomoč ponudila tudi Slovenska akademija znanosti in umetnosti. Njeni člani so ugledni profesorji in akademiki, ki imajo povezave z akademsko stroko...
več
4. 5. 2020

Z vilami nad RTV, z gnojem nad biciklistične anarhiste

Avtor:
Predsednik Slovenske ljudske stranke je pred dnevi zagrozil, da bo obul škornje, nato pa z vilami in lopatami razril gnojišče na Kolodvorski, kjer stoji njemu neljuba RTV Slovenija, ki ga je pred dnevi neslavno razkrinkala v famozni Tarči (Tarča, žvižgači in moč novinarstva).
več
1. 5. 2020

Oblast, ki zavestno ignorira praznik dela

Avtor:
Leta 2016 sem ugotavljal, zakaj in kako je 1. maj postal skoraj hitlerjanski praznik za takratnega opozicijskega vodjo. In podobno kot ni bilo njegove čestitke nekaj dni nazaj ob Dnevu upora proti okupatorju, je ne pričakujmo niti danes.
več
30. 4. 2020

Prazniki, ki jih na RTV uravnotežujejo

Avtor:
Kolikšen napredek lahko izmerimo v petih letih glede medijskih prispevkov na RTV Slovenija, posvečenih praznovanju Dneva upora proti okupatorju?
več
30. 4. 2020

Rdeče hijene

Avtor:
Hijene? Morda rdeče hijene? Dobro, v Sloveniji je novinarski ceh kar sam dovolil, da zraste imperij strankarskih, ne le propagandnih medijev. Medijski prostituti in nastavljeni lakaji z veseljem sodelujejo, se napajajo ob državnih jaslih oblasti, zlizani s tajkuni in s podjetji, ki jim plačujejo oglase ali takšne in drugačne...
več
28. 4. 2020

Interpretacijska dvojnost politične amfibije

Avtor:
Se je uresničila moja napoved, da bo ob včerajšnjem Dnevu upora proti okupatorju predsednik znova izrazil zadrego glede zgodovinskega spomina in zaigral na karto sprave (Pahorjev pogled na Dan upora proti okupatorju, razložen za telebane)? Ja, praktično v polni meri.
več
27. 4. 2020

Pahorjev pogled na Dan upora proti okupatorju, razložen za telebane

Avtor:
Državljanke in državljani se ob današnjem dnevu upora proti okupatorju pripravili sprašujejo, zakaj nam naša oblast ne nameni nobene besede ali nagovora. Zakaj se sramuje tega državnega praznika?
več
27. 4. 2020

Podobnik o RTV gnojišču in potrebi po vilah in očiščenju

Avtor:
Po tistem, ko je Tarča prepričljivo razkrila tudi grožnje Marjana Podobnika, je ponudil svojo razlago in vehementno napadel RTV Slovenija. Njegov refren: »Posredoval sem in ponosen sem, da sem pomagal Sloveniji pridobiti milijon mask ustrezne kakovosti po zelo ugodni ceni«.
več
27. 4. 2020

Juhant o levičarjih, ki zavajajo, da so Evropa, in napadalnih novinarjih, ki se pretvarjajo, da so napadeni

Avtor:
Teolog dr. Janez Juhant, član programskega sveta RTV SLO, je na portalu Časnik (www.casnik.si) objavil razkošen cvetober neverjetnih trditev v enem samcatem kolumnističnem zapisu, da jih je skoraj nemogoče komentirati, se jih pa splača pribeležiti. V celoti govorijo same zase, namreč o njegovi veliki privrženosti tej vladi, o dojemanju...
več
27. 4. 2020

Tarča, žvižgači in moč novinarstva

Avtor:
Včerajšnja Tarča je do te mere vznemirila obstoječo oblast in zamajala njene temelje, da ni le zaprla ust aktualnemu predsedniku vlade, ki se je po nekaj letih vzel precejšen premor od svojega hektičnega tvitanja, ampak najbrž po njenem predvajanju z dober mesec staro vlado nič več ne more ostati...
več
23. 4. 2020

Hipokratova prisega po ptujsko in psihopolitika kužnosti

Avtor:
Kaj točno se je dogajalo na Ptuju, kjer so se zaposleni uprli sprejemu s koronovirusom okuženih starostnikov? Je razlog za upor res lahko strah pred širitvijo okužbe na druge bolnike in osebje bolnišnice ter potencialno na njihove najbližje? Mar ni tako tudi v drugih bolnišnicah po državi, kjer zdravijo...
več
21. 4. 2020

Lagati ni lepo: o vplivu zlate ribice na delovanje vladne službe za zakonodajo

Avtor:
Je Miha Pogačnik ta teden že dvakrat zlagal, ko je povedal, da pred enajstimi leti z mesta predsednika slovensko-hrvaške komisije za reševanje mejnega vprašanja ni odstopil zaradi očitkov o prevelikih honorarjih, ampak iz načelnih razlogov nesoglašanja s tedanjo Pahorjevo vladno politiko?
več
21. 4. 2020

Gate na glavo: linč in metafora v politični naraciji

Avtor:
»Gate na glavo, pa dva svinčnika v nos!« prepeva Zoran Predin v istoimenskem komadu »Gate na glavo« na svojem prvem samostojnem albumu legendarnega Zorana Predina, izšel je leta 1992 pri založbi Helidon. In prav takšne gate kozjanskega porekla, poveznjene na glave politikov, so trenutno ena od vročih tem v polemiki med...
več
20. 4. 2020

V pričakovanju protestov: vedno bolj gotofi, partija golfa in biopolitika teles

Avtor:
Golf žogica, ki se kotali proti parlamentu, učinkuje kot duhoviti komentar v trenutku sprostitve nekaterih ukrepov proti koronavirusu, tudi komično nepričakovanega dovoljenja igranja tenisa in golfa, in se odvija ob glasbeni spremljavi izjemnih The Breeders in njihovem kultnem komadu Cannonball. Ulični performer in gledališki režiser Jaša Jenull je v...
več
16. 4. 2020

Pritiski na TV Slovenija: ko urednica izbriše svoje ime iz odjavne špice

Avtor:
Sedmega aprila letos je bil na TV Slovenija vsaj po nečem poseben dan. Predsednik vlade se je zvečer znova odločil in državljanke in državljane nagovoril glede epidemije, jih poskušal pomiriti in se jim zahvaliti za potrpežljivost, tokrat v kar 12 minut dolgem nagovoru. Njegov nastop je bil poročilo o...
več
16. 4. 2020

»Vse bo še dobro«: želi predsednik dobro ljudem ali jih s svojim populizmom ogroža?

Avtor:
Zdaj že dokaj zanesljivo vemo, da medijski mainstream pri nas ne namerava problematizirati predsednikovih megafonskih radosti v flirtanju, za katere niti občinske meje in državni ukrepi niso nobena ovira.
več
15. 4. 2020

Ministrova zmaga nad novinarsko papagajščino

Avtor:
Obstaja nekaj takšnega kot novinarska papagajščina? Seveda, pri nas je udomačena na vse pretege in prepoznali jo boste vsakodnevno: neka novica se, ne glede na svojo pravilnost, razširi čez celotno medijsko polje v svoji nereflektirani začetni obliki, brez posebne preverbe, in s tem doseže večino javnosti. Primer: če novico...
več
14. 4. 2020

Afera depeša: naprej kot tragedija, potem kot Logar

Avtor:
Anže Logar, zdaj je napredoval do zunanjega ministra in se mora ukvarjati z revanšističnimi obračuni z mediji, ki jih pripravlja Urad vlade za komuniciranje (Ukom), je bil v preteklosti kar dvakrat šef tega organa vlade. Zanimivo, ampak podatek se kaj prida ni prebil v medije, tega so se bolj...
več
13. 4. 2020

Intelektualni pogum podpreti oblast: o odgovornosti in navidezni dihotomiji

Avtor:
Čeprav so mnenja različna, ali nam nova oblast tlakuje ekspresno pot v nove forme diktature, v orbanizem in postfašizem, ali pa so to zgolj prazna in pretirana natolcevanja in zgrešene presoje, nabite s prevelikimi strahovi, se s tovrstno polarizacijo vzpostavlja pomembna mnenjska dihotomija med javnimi intelektualci.
več
11. 4. 2020

Medijska avtonomija ni ideološka tema

Avtor:
Po tistem, ko je slavna depeša kot odziv na objavo na Platformi Sveta Evrope za promocijo zaščite novinarstva in varnosti novinarjev bila razkrita kot problematična, se je na vladi vsi otepajo in iščejo avtorja.
več
11. 4. 2020

Instagramski rešitelj države: komentar k intervjuju s predsednikom republike v Dnevniku

Avtor:
Dnevnikov veliki intervju Mirana Lesjaka in Zorana Potiča s predsednikom republike bo hitro zgrmel v pozabo. Odgovorni urednik in novinar nista uspela iz njega izvleči nič posebnega, pri vprašanjih nista kaj prida vztrajala, v sogovorca tudi ne dramatično drezala ali mu onemogočila, da bi se s svojo prislovično zvijačno...
več
10. 4. 2020

Jezik kriminalnih šefov: premierjeva besedna vojna zdaj tudi s tujimi novinarji

Avtor:
Žurnal24 je prvi poročal o reakciji predsednika vlade na zapis novinarja Blaža Zgage v italijanskem časopisu L’Espresso z naslovom »Slovenija, polna pooblastila za predsednika vlade: Državni udar v zakulisju pandemije«. Zaradi svojega članka si je novinar enkrat več prislužil tviteraški obračun s strani premierja.
več
9. 4. 2020

Predsednikova domišljija: kako patentirati koronaselfie

Avtor:
Pahor je v abstinenčni stiski, sredi koronakrize in nenadoma fizično odrezan od ljudstva, odkril čarobno formulo za ohranjanje dobrodejnih učinkov svojega populističnega flirtanja: megafonski nagovori v vlogi nekakšnega buditelja dobre volje in upanja mu omogočajo distančno komunikacijo, brez katere bi sicer težko ohranjal zaželeno kondicijo medijske in politične pozornosti....
več
8. 4. 2020

»Kje ste bili takrat?«: kjepajevstvo kot argumentacijska taktika

Avtor:
Ko so Donalda Trumpa leta 2017 po shodu neonacistov in rasistov z nezgrešljivimi asociacijami na prakse kukluksklana v Charlottesvillu v zvezni državi Virginia očitajoče vprašali, kako jih komentira, je nemudoma odvrnil: »What about the alt-left?«
več
6. 4. 2020

Kolaborativna politična hegemonizacija medijskega prostora

Avtor:
Predstavnik OVSE za svobodo medijev je javno pozval slovenske oblasti, naj se vzdržijo pritiska na neodvisnost javnih radiotelevizij.
več
1. 4. 2020

36 odstotkov Slovencev ne verjame: koronavirus v času teorij zarot

Avtor:
Trenutna pandemija je vznemirila domišljijo milijonov in povzročila še eno epidemijo – neskončno množenje teorij zarot, povezanih z smrtonosnim virusom, ki trenutno ogroža milijone življenj, prebuja kolektivni strah in ustvarja novo globalno krizo brez primere.
več
31. 3. 2020

Spomenica sproščenih o zunanjih sovražnikih in zdravstveni katarzi

Avtor:
Podpisniki spomenice Katedrale svobode so včeraj iz svojih usnjenih foteljev ugotavljali, da Janševa vlada deluje popolnoma drugače: učinkovito, inkluzivno in odgovorno. Odkrivali so podobnosti med sedanjo in Demosovo, saj sta se obe soočili »z zunanjim sovražnikom Slovenije – pred tridesetimi leti je bila to invazija oboroženih sil JNA, danes invazija...
več
30. 3. 2020

Janša: STA je ventilator lažnih novic

Avtor:
Sedem mednarodnih organizacij za svobodo medijev je v pismu notranjemu ministru Alešu Hojsu v ponedeljek izrazilo zaskrbljenost za varnost preiskovalnega novinarja in sodelavca Novinarjev brez meja Blaža Zgage, ki je tarča sovražne kampanje in groženj, odkar je na vlado naslovil vprašanje glede kriznega štaba za boj proti novemu koronavirusu.
več
27. 3. 2020

Idila sredi epidemije: o štirih jezdecih demokracije

Avtor:
Medtem ko je novinar Blaž Zgaga v hrvaškem Nacionalu objavil dolgo besedilo, v katerem podrobno analizira aktualno slovensko politično sceno in s pomočjo branja odmevne knjige politologa Edwarda Luttwaka z naslovom »Coup d’État: A Practical Handbook« dokazuje, da je v Sloveniji prišlo do skorajda državnega udara, medijska naracija v...
več
25. 3. 2020 Zofijina bodica

Možnosti mišljenja v času koronavirusa

Avtor:
Novinarka iz italijanskega Bergama, v katerem še zlasti pustoši smrt, ni mogla povedati bolj natančno in obenem preprosto: ostati doma postaja v teh krutih časih najbolj resna in humana gesta. Nepričakovani čas epidemije koronavirusa nas je ob pregledu statistik mrtvih številne pogreznil v neprostovoljno samoizolacijo, z njo povzročil popolnoma...
več
23. 3. 2020

Koronavirus kot izgovor za zdrs v avtoritarni režim

Avtor:
Yossi Melman, eden izmed najbolj znanih izraelskih novinarjev in tudi poznavalcev dela izraelskih tajnih služb, v uglednem Haaretzu pod naslovom »Kriza koronavirusa pospešuje zdrs Izraela v erdoganski avtoritarizem« med drugimi opisuje tudi slovensko situacijo v sklopu zlorab držav, ki jih vodi trda desna vlada, oborožena s strahom pred virusom...
več
23. 3. 2020

Kamionski populizem

Avtor:
Lepo, da Slovenija pošilja pomoč na Hrvaško po potresu, še lepše bi bilo, če tega ministri ne bi grdo izkoriščali za fototermine! In to le nekaj dni po debaklu z maskami. Obrambni minister po zadnjem potresu v Zagrebu počne ravno to, spet je nekakšen nadzornik kamionov.
več
23. 3. 2020

Naj ne postane medijski kanal vladajočih: javno pismo generalnemu direktorju RTV Slovenija

Avtor:
Spoštovani gospod Igor Kadunc, generalni direktor RTV Slovenija, na vas se obračam kot zaskrbljeni državljan, kritični intelektualec z dolgim stažem medijske blokade in končno tudi kot redni plačnik RTV prispevka. Danes sem prebral, da je vlada po novem spremenila način komuniciranja v zvezi z epidemijo bolezni covid-19, zaradi česar...
več
20. 3. 2020

Maske padajo: kateri minister nam laže, Tonin ali Počivalšek?

Avtor:
Nekaj je zdaj že popolnoma jasno: obstaja velika verjetnost, da se laž v vrstah nove vlade širi s skoraj enako hitrostjo kot koronavirus, nihče pa ne poskrbi za samoizolacijo.
več
19. 3. 2020

Suspenz politične kritike v času epidemije

Avtor:
Bi morali biti v Sloveniji in širše bolj uvidevni do političnega dogajanja ob izbruhu koronavirusa, celo prvi teden po nastopu nove vlade? Do kakšne mere nam dramatična situacija v času samoizolacij in praznih ulic narekuje večjo strpnost in zadržanost do političnih odločevalcev, celo zdaj, ko vlada, od katere smo...
več
18. 3. 2020

Šoferske metafore z bojišč proti koronavirusu

Avtor:
Predsednik vlade zadnje dneve, v žaru dramatičnega boja proti koronavirusu, sicer javno opozarja, da zdaj ni čas za politična obračunavanja in poziva k umiritvi strasti, vendar ne zamudi prav nobene priložnosti, da ne bi pograjal Šarčeve vlade in njenega menda katastrofalnega ravnanja v začetni fazi boja proti epidemiji.
več
17. 3. 2020

Zakaj Slovenija ne izvaja testiranj vseh okuženih?

Avtor:
Je ocena, da se je rast števila okuženih s koronavirusom včeraj pri novi dnevni številki (253) umirila, natančna in verodostojna? Ji lahko zaupamo? Krizni štab Republike Slovenije, ki ga kot piarovec vodi Jelko Kacin, nas je včeraj zelo dobesedno pomiril in zapisal, da je rast števila okuženih v zadnjih...
več
16. 3. 2020

Skrajna desnica v Sloveniji: nacionalna varnost v času Žana Mahniča

Avtor:
Danes mineva točno eno leto od pokola v novozelandskem Christchurchu, kjer je desničarski ekstremist Brenton Tarrant v dveh mošejah neusmiljeno pokosil 51 ljudi in 49 ranil. Marčevski ksenofobni napad na muslimane, opremljen z manifestom po zgledu Andersa Breivika, nesporno ni želel biti osamljen, velja za grozljivo dejanje rasista s...
več
12. 3. 2020

Se Pahor morda norčuje iz koronavirusa?

Avtor:
Mineva že vsaj tretji teden, ko predsedniku republike ni uspelo podati kakšnega stališča do epidemije koronavirusa v Sloveniji ali v svetu. Težko smo presenečeni nad takšnim postopanjem, če upoštevamo malce pozabljeno dejstvo, da nima niti najmanjše želje nastopati kot moralna avtoriteta, v katere opis ravnanj bi najbrž štelo, da...
več
11. 3. 2020

Ministra Tonina slab začetek: takoj ujet na laži

Avtor:
Janšev novi obrambni minister, sicer predsednik Nove Slovenije in krščanski demokrat, ki najbrž mora zagovarjati visoke moralne standarde glede resnicoljubnosti, je še pred dokončno potrditvijo pristal ujet v laži.
več
11. 3. 2020

Kateri so strankarski mediji na spletu?

Avtor:
Se bo po dokaj nepričakovani marčevski primopredaji oblasti domača medijska scena še bolj polarizirala na klasične (hmm, kvalitetne?) in strankarske medije – tiste, ki bodo zvesti svojemu političnemu vodji? Se lahko ponovi odprta in brezkompromisna »vojna z mediji« (Dimitrij Rupel), oblastniška uzurpacija iz časa mandata 2004-2008, ko so v...
več
9. 3. 2020

O spolni slepoti in načelih rokovanja na TV Slovenija

Avtor:
»Hvala, gospod Šarec, za te odgovore. Ali se morda lahko rokujeva?« »Ja, če upoštevava vsa načela higiene, potem se lahko.« »Hvala lepa.« Takšen je bil današnji zaključek pogovora voditeljice osrednjega dnevnika TV Slovenija z odhajajočim Marjanom Šarcem, predsednikom vlade, ki se je v prvem stavku s čestitko spomnil na...
več
9. 3. 2020

Moški dajejo svoj organček: o seksizmih na dan žena

Avtor:
Letos je časopis Večer pohitel in se priklonil »mesecu žensk«, pa tudi današnjemu osmemu marcu, s posebne vrste čestitko: »8. marec bi moral biti v vsaki družini vsak dan, vsak dan bi se moral mož ljubeče zazreti v svojo ženo in ji pokazati, da jo ljubi.« Zelo lepo! Merim...
več