6. 4. 2014 Pogovor

»Zeleni kapitalizem?«

Cikel filmozofskih večerov »Mediozofija – o posredovanem svetu«

V sklopu cikla filmozofskih večerov »Mediozofija – o posredovanem svetu« smo pripravili večer posvečen temi zelenega kapitalizma. V ta name smo si pogledali dokumentarni film »Advertising and the End of the World« (Oglaševanje in konec sveta) in se po projekciji o »kapitalizmu z zelenim obrazom« pogovarjali s filozofoma dr. Tomažem Grušovnikom in Dejanom Savićem.

Prezentacija (PDF)

Tomaž Grušovnik je filozof in publicist, zaposlen na Univerzi na Primorskem, kjer poučuje na Pedagoški fakulteti. Za svojo monografijo s področja okoljske etike »Odtenki zelene«, je prejel nagrado Glasnik znanosti 2012. Uredil je številko revije Poligrafi z naslovom »Živeti s posledicami/Living with Consequences«. Na temo okoljske problematike je predaval na Univerzi v Oslu.

Dejan Savić je filozof, publicist in doktorski študent socialne filozofije na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Pri svojem raziskovanju se osredotoča na vprašanje medgeneracijske pravičnosti na področju okoljevarstva in druga vprašanje s področja okoljske etike. Zaposlen je pri Greenpeaceu v Sloveniji, kot zastopnik za energetsko politiko.