17. 6. 2008 Pogovor

Pogled skozi ključavnico

Razprava o medijih

MMC Kibla vas v torek, 17.6.2008, ob 17. uri vabi na razpravo o sodobnem medijskem prostoru z osrednjo temo ‘pogleda skozi ključavnico’. O tem in drugih aktualnih fenomenih se bo s Kajo Jakopič in Melito Zajc pogovarjala Snežana Štabi. Ob razpravi bodo predvajani ustrezni video in avdio posnetki.

Televizija deluje kot ključavnica, skozi katero nam je omogočen vpogled v določeno dogajanje, pri tem pa si celo domišlja, da nam izostri pogled z zoženjem. Poleg tega nam v primeru resničnostnih programov nudi sladkost ‘prepovedanega’ pogleda skozi ključavnico, čeprav gre za konsenz nastopajočih.

Kaja Jakopič je novinarka, dolgoletna urednica oddaje Studio City, trenutno pa vodja projektov v Multumedijskem centru RTV Slovenija, kjer se posveča projektom spletne televizije in blogov. Je tudi avtorica mnogih teoretskih prispevkov o televiziji, posebej jo zanima resničnostna televizija in TV voajerizem, ki je tudi tema njene samostojne publikacije.

Melita Zajc pri svojem delu povezuje praktično delo in raziskovanje na področju klasičnih in novih medijev. Od 1994 je sodelavka ISH, kjer je sodelovala pri več raziskovalnih projektih. Zaposlena je kot vodja izobraževanja za nove medije na RTV Slovenija ter kot nosilka predmeta Teorija medijev in množični mediji pri programu Medijske komunikacije na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) v Mariboru.

Vabljene in vabljeni!
Vstopnine ni!

Program KID KIBLA podpirajo Ministrstvo RS za kulturo, Mestna občina Maribor in Urad za mladino RS. KIBLA je del Mreže multimedijskih centrov Slovenije M3C.