10. 1. 2006 Filmsko, Predavanje

Monsters Inc.

Filmozofski večer

Društvo za razvoj filmske kulture v navezi z Zofijinimi ljubimci vabi na filmozofski večer posvečen filmu Monster Inc., projekcijo katerega bo pospremilo predavanje sociologa Matjaža Kovačiča z naslovom »Zverine samo v službi.«

V izogib temu, da Maribor postane mesto duhov in s težnjo skromnega poskusa poživitve kulturne ponudbe mestnega jedra je Društvo za razvoj filmske kulture na Malem odru v kleti Narodnega doma razprostrlo platno.

Da pa zadeva ne bi bila postavljena sama sebi v namen vam pripravljamo filmski program ter poskušamo dolgoročno vzpostaviti prostor namenjen obetu pristne kinematografske izkušnje, ter refleksiji, v kateri znajo »gibljive podobe« najti svojčas izgubljeno domovanje.

Otvoritev filmskega programa se namerava zgoditi 10.1.2005 ob 19. uri in vaša udeležba bo edini porok željeni trajnosti in razvoju zastavljenega dogajanja.

Za začetek vas vabimo, da si skupaj ogledamo animacijo “Monsters Inc”.

Sledilo bo predavanje sociologa mag. Matjaža Kovačiča z naslovom “Zverine samo v službi”.

Ni samo v filmu realnost stvar perspektive in scenarija. Zgodba o tem, kako delavci v obliki pošasti postanejo prijazni kapitalisti v podobi plišastih živali. Dokaz, kako blizu sta lahko altruizem in egoizem, alternativa in mainstream.

V sklepu večera vas vabimo, da se s svojimi stališči pridružite razvneti razpravi in dopustite filmskemu glasu odmevati v pozne nočne ure.