27. 10. 2006 Zofijino oko

“Toti” Maribor je nor

Dokumentarni ekspoze o stanju mariborske mladinske kulture

V društvu Zofijinih smo v sodelovanju z Mkc-ejem, Pekarno, Kiblo in radiom Marš posneli kratki dokumentarni film o mariborski mladinski sceni. Pod lupo smo v filmu postavili mesto kot kulturni prostor srečevanja in ustvarjanja. Posebej pa smo izpostavili vprašanje sodelovanja v družbenem življenju mesta, kjer bi mladi morali igrati vidno vlogo. Z filmom smo želeli pokazati na razmerje med mladimi in mestom kot družbenim in kulturnim centrom in kot ultimativnim mestom srečanja.

Film je si lahko pogledate tudi na svojem računalniku.

Podnapisi (srt)

Film je dolžine 40 minut in je posnet v angleškem in slovenskem jeziku. Ob filmu so dosegljivi tudi podnapisi za oba jezika. Film je mogoče dobiti tudi na DVDju, na katerem je ob filmu še nekaj intergralnih intervjujev, ki so drugače vključeni tudi v film. Če vas naročilo takšnega DVDja zanima, nam pišite na katerega od naših mail naslovov.

Video is showing the relationship between youngsters and their city as a social and cultural centre, as an essential meeting place. It present the impression the city imparts upon them, the way they move within, something unseen between places and people and between each others. City risks to move away from its inhabitants, built up with methods forgetting their first object: the meeting, the co-operation, the participation to a social life where people play an important role. What makes up a city is not so much its physical structure but the impression it imparts upon its inhabitants.

Subtitles (srt)

Enjoy!

Oznake: