26. 2. 2012 Zofija v medijih, Zofijina bodica

ACTA: posledice bodo, uradniki trdijo drugače

Odziv na zapis http://www.delo.si/novice/slovenija/vlada-za-zamrznitev-ratifikacije.html

Povsem nerazumno ravnanje Anonymusov, Andreja Kurnika in podobnih večnih nergačev je, kot izjemno lepo navaja naslovni članek (ter vrsta podobnih v tem in drugih medijih), očitno povsem neosnovano.

Anders Jessen v imenu tvorcev ACTE, recimo, nazorno dokazuje zmoto Boruta Pahorja češ da je mogoče s tleskom prstov prepoloviti število uradnikov.

Narobe je namreč res: mogoče jih je brez škode povsem ukiniti! Ampak, kdo bo s prsti tlesknil dvakrat?

ACTA, ki jo sedaj povsem neupravičeno polivajo z ognjem in žveplom, je namreč po besedah omenjenega Jessena zgolj izdelek zdolgočasenih uradnikov, ki v življenju nimajo početi kaj drugega, kot ustvarjati nesmiselne, nepomembne  dokumente, brez tudi najmanjšega vpliva na karkoli. Sploh pa ne na neke evropske direktive ali, Bog ne daj, na zakonodajo kakšne države ali državice.

Čemu torej ves ta trušč okoli tega samemu sebi namenjenega uradniškega umotvora, nastalega zaradi golega dolgega časa, ki je posledica popolnega pomanjkanja kakršnega koli smiselnega, da ne rečemo koristnega dela teh istih uradnikov?

In kaj se potemtakem neki Kurnik z Anonymusi huduje nad nekakšnim demokratičnim primanjkljajem, ki da obvladuje evropsko skupnost?

Mar ne razume, da izdelkov, ki so namenjeni izključno temu, da uradništvo ne pozabi, kako naj bi sploh delovalo, ni mogoče že v času njihovega nastajanja predstavljati širokim ljudskim množicam?

Saj je vendar več kot jasno, da če bi Jessen in njegovi kolegi zadevo obelodanili že prej, bi s tem vnaprej odkrili javnosti, da jih le-ta dokaj dobro plačuje zgolj zato, da sami sebi iščejo smisel.

In, seveda, vsi nasprotniki te sami sebi namenjeni ACTI ne dojemajo globoke resnice, ki jo je do sedaj edini odkril najnovejši slovenski gospodarski minister Radovan Žerjav: da sta namreč gospodarstvo in človekove pravice zadevi, ki nista le povsem ločeni ena od druge, ampak si tudi aktivno nasprotujeta.

Saj to je konec koncev jasno vsakomur, ki ima vsaj trohico razuma: Gospodarstvo je alfa (α) in omega (ω) našega bivanja, nekakšne človekove pravice in demokracija z njimi pa zgolj moteč element, katerih edini namen je ovirati gospodarski razvoj in s tem manjšati dobičke najbolj zaslužnih zanj.

Namesto, da bi se Anonymusi in ostali protestniki potrudili in svoje delovanje usmerili v pravo smer: v zmanjšanje davkov tistim, ki so za omenjeni gospodarski razvoj res zaslužni (ob hkratnem povečanju obremenitev vsem ostalim, nepotrebnim, tistim, ki iz razumnemu človeku nedoumljivih razlogov česnajo o nekakšnih splošnih pravicah, ki naj bi jih bili deležni tudi gospodarsko neučinkoviti, ter o nekakšni nebodijetreba demokraciji, v kateri naj bi bila vsa mnenja enakovredna)!

Vendar, na srečo vseh prav z ACTO dokazano nadvse ustvarjalnih uradnikov in vseh za gospodarski razvoj zaslužnih manjšin: ACTA iacta est!

Objavljeno v Delu, 25.2.2012