25. 5. 2016 Zofijina bodica

Teorija zarote in nove stranke

Avtor:

Spoštovano občestvo, stranko SDS zapuščajo najbolj zvesti kadri. Težko jih je našteti, zadnji med njimi je bil odhod najmlajšega poslanca, kot poudarjeno pravi samemu sebi, gospoda Andreja Čuša. Ki naj bi ustanovil svojo alternativo.

Kaj se dogaja s stranko SDS, da doživlja nezadovoljstvo, upor svojih ljudi? So na delu jezdeci postjugoslovanske komunistične apokalipse, je vsega kriva rdeča naveza iz Murgel, o kateri so nam znova namigovali iz Janševe stranke te dni? Kaj se skriva za vsem odhodi in izdajstvi?

Ne bodimo vendar naivni. Vse je dogovorjeno. Nikakor se ne pustimo zapeljati. Vsi vemo, da je odhod Andreja Čuša dogovorjen z Janezom. A ste videli, kako ga ta sploh ni napadel? Med vsemi možnimi tviti, vsemi možnimi prostitutkami in rdečimi škrati je ostal Čuš nedotaknjen. Ni postal prostitut. Nihče se ni obregnil ob njegov odhod. Če ni to lep dokaz, da sta zlizana!

Vse je zaigrano. Še več, zanesljivo je dogovorjeno tudi z Milanom iz Murgel. Majhna skrivnost je namreč, že dolgo nazaj razkrita in obelodanjena, da sta tudi Janez in Milan vnaprej zmenjena. V resnici se na skrivaj dobivata na kavi in torticah v sloviti kavarni Zvezda. Nobenega razkoraka ni med komunajzarji iz Murgel in rumeno-modrimi. Vse je do potankosti izdelano, vse je to zmenjeno. Pa saj so vsi stari znanci, vsi prihajajo iz iste partije. Vsi so bili njeni člani. Zvesti in pokorni. Oni se samo navidezno kregajo.

In potem Ljudmila. Bodite prepričani, da je tudi ona zraven. In se prijazno smeje, kot vedno. Andrej Čuš je odšel iz stranke, ker bo ustanovil novo, da se bosta lahko z Janezom vrnila močnejša. V novem Demosu. Ki bo zmagal na naslednjih volitvah. Ker nastala bo nova leva koalicija. Lahko preverite, njihova barva bo rumena, vse bo v rumenem. In nastala bo Primčeva družinska stranka. Tudi v rumenem. Začeli so z gibanjem. Ker gre za naše družine, naše otroke. Pa to še ni vse. Franca je tudi že ustanovil novo ljudsko stranko v Mariboru. Ker vsi ustanavljajo svoje stranke, le fiktivno nove. Pa Blaž Vodopivec je izstopil iz SDS. Tudi on le navidezno. Kako premeteno! Napovedal je, da bo ustanovil svojo liberalno stranko. Janez bo torej skupaj z Alešem, Andrejem, Francejem, Blažem. To so kar štirje novi. Vsi bodo imeli svoje stranke, zato bo desnica zmagala. Vsi bodo skupaj, vsi bodo ena politična moč. Ena pest! In ja, z Milanom je tudi vse zmenjeno, oni se samo navidezno malo med sabo dajejo. Pa Združena levica, to je šele nateg! Ker tudi Luka Mesec je zmenjen z Milanom, ki je zmenjen z Janšo.

Kaj se torej dogaja? V resnici nas skrivaj, povezani med sabo, družno izčrpavajo. Nas, poštene državljane. In našo državo. Kot da nimamo že vsega dovolj, vseh davkov, revščine in zategovanja pasu, brezposelnosti. Nategujejo nas do onemoglosti. Spretni so, ampak četudi zanikajo, jim je treba povedati, da smo jih spregledali! Nikakor ne gre za kakšno teorijo zarote. Ker kaj pa če je vse res? Kdo zmore dokazati, da ni? Kaj pa če je takole: da so teorije zarote resnične na drugi ravni, ker nam dokazujejo odtujenost politike kot takšne, njeno resnično manipulativno naravo? Pretežka tema za danes, kot vedno. Zato naj velja: ostanite še naprej živi! Pa srečno.

Kolumna je bila predstavljena v jutranjem programu televizije Net TV, »Nov dan«

Oznake: