5. 11. 2008 Pogovor, Predavanje

Predavanja in peticija ob 60. obletnici Splošne deklaracije človekovih pravic

Kratek pogovor z Blažem Kovačem:

Splošna deklaracija človekovih pravic od 10. decembra 1948 priznava vsakomur dostojanstvo in enake ter neodtujljive pravice. Pridružite se Amnesty International Slovenije in vsem, ki v prazničnem letu 2008 izpostavljamo pomen 60. obletnice sprejema deklaracije, ki humanost človeštva opredeljuje v 30. znamenitih členih.

Udeležite se lahko enega od predavanj na Filozofski fakulteti v Mariboru in po drugih krajih po Sloveniji, s podpisom peticije globalnih starešin (Eldersov) lahko kot posameznik podprete deklaracijo.

Amnesty International Slovenije pripravlja v sodelovanju z Zofijinimi ljubimci več aktivnosti v sklopu kampanje ob 60. obletnici sprejema Splošne deklaracije človekovih pravic. V Mariboru bodo v sklopu cikla predavanj potekala naslednja zanimiva srečanja, odprta za javnost:

• doc. dr. Boris Vezjak: Vprašanje netolerance v primeru družine Strojan, v sredo, 5. novembra, ob 10.30

• izr. prof. dr. Friderk Klampfer: Pravica do življenja in smrtna kazen, v sredo, 5. novembra, ob 17.00 v predavalnici 2.9.

• red. prof. dr. Božidar Kante: Kako definirati okoljsko pravico kot človekovo pravico?, v torek, 11. novembra, ob 16.20, v predavalnici 2.11.

Pridružite pa se lahko tudi okrogli mizi o človekovih pravicah in izbrisanih, ki jo pripravljajo Zofijini ljubimci in Amnesty International Slovenije. Okrogla miza bo potekala v četrtek, 27. novembra 2008, ob 18. uri, v dvorani Štuka.

vizualija

Več o kampanji najdete na www.amnesty.si