22. 3. 2006 Predavanje

»Različnost bogati, ne siromaši«

kartica_int_finalZofijini ljubimci, društvo za razvoj humanistike, prirejajo in vabijo na predstavitev projekta in pogovor z naslovom »Različnost bogati, ne siromaši«, ki se bo odvijal v sredo, 22. marca 2006, s pričetkom ob 19.00 uri v Galeriji Media Nox v Židovski ulici 12 v Mariboru.

Predstavili bomo CD-rom »Različnost bogati, ne siromaši«, ki je nastal na osnovi dvoletnega raziskovalnega projekta o vsakdanjem življenju gejev in lezbijk v Sloveniji.

Namen tega projekta je spodbuditi razpravo o pravicah, ki so vezane na vprašanje intimnega državljanstva. Gre za koncept državljanstva, ki se je razvil v okviru študij državljanstva ter gejevskih in lezbičnih študij in odgovarja na vprašanje, kako posameznikove povsem zasebne izbire in zasebno življenje vplivajo na njegov ali njej status, pa tudi prakso enakopravnega državljana oziroma državljanke.

Kot učni pripomoček je CD-rom namenjen učiteljicam in učiteljem, hkrati je informativno gradivo za delodajalce, namenjen pa je tudi samim lezbijkam in gejem, njihovim staršem, prijateljem in sploh vsem, ki se tako ali drugače zavzemajo za vključujočo, strpno in nediskriminatorno družbo. Filmsko in tekstovno gradivo je namenjeno boljšemu razumevanju in poznavanju vsakdanjega življenja lezbijk in gejev.

Govorili bomo o osnovnih rezultatih raziskave in debato popestrili s kratkimi filmskimi odlomki iz intervjujev z geji in lezbijkami. CD-rom bo hkrati brezplačno dosegljiv na predstavitvi.

Na pogovoru bosta sodelovala dr. Roman Kuhar, Mirovni inštitut, soavtor raziskave in producent cd-roma in Maja Pan, Amnesty International, koproducentka cd-roma.