28. 2. 2022 Obvestila

Povabilo k pripravi prispevka za „Ateistični zbornik 2021–2022 – Avtoritarnost in religije“

Združenje ateistov Slovenije (ZAS) je v letih 2012–2020 izdalo pet Ateističnih zbornikov, po enega na dve leti. Prve štiri si lahko ogledate tudi na spletni strani.

V ZAS smo se odločili, da pripravimo še šesti tovrstni zbornik. Zatorej vas vabimo, da prispevate k njegovi  vsebini. Zbornik bo osredotočen na temo »Avtoritarnost in religije“, kar bo tudi njegov podnaslov. Prispevki na to temo bodo predstavljali jedro člankov v zborniku. Gre za obravnavo avtoritarnosti, avtokracije, diktature, nacizma, (klero)fašizma, militarizma, populizma ipd., in sicer z zgodovinskega, filozofskega, sociološkega, psihoanalitičnega, političnega ali kakšnega drugega vidika.

Ob zgoraj navedenem bo v zborniku prostor tudi za druge prispevke, nanašajoče se na široko področje nazorov, ateizma, sekularizma, agnosticizma, religij …..Razen prispevkov esejističnega značaja bo v zborniku prostor tudi za predstavitve knjig, razne zanimivosti, pesmi, prozne sestavke, satiro, aforizme, risbe, fotografije, karikature ….

V prvi fazi bomo izvedli prijavo na občinski razpis za pridobitev sredstev za zbornik. V ta namen prosimo vse zainteresirane, da nam najkasneje do 8. 3. 2022 sporočite naslov vašega predvidenega prispevka s kratkim opisom njegove vsebine (nekaj stavkov).

Vaš odziv sporočite, prosimo, na ta e-naslov ali na e-naslov ZAS, ki je: ateisti.slovenije@gmail.com

Veselim se vašega odziva in sodelovanja ter vas lepo pozdravljam!

Jože Kos Grabar

član uredniškega odbora Ateističnega zbornika 2021–2022

Oznake: