28. 10. 2012 Cenzurirano

Zapisek iz razkurjene glave ob protestu 29. 10. na Trgu Leona Štuklja

Avtor:

Tole je pa moj prispevek za vse tiste, ki nas bojo na ponedeljkovem protestu spet pustili na cedilu, ker še vedno verjamejo v Robina Hooda in božička:

Pred enim letom ste na tem istem trgu glasno vzklikali proti sužnjelastniškemu redu, glasno ste zahtevali prihodnost za svoje otroke. V enem letu vas je taisti Sistem še bolj zmlel, še huje stisnil za vrat, tako da zdaj očitno ne morete več kričati, ampak samo še cvilite. Kje ste, ko nam razprodajajo in privatizirajo državo? Kje ste, medtem ko izvajajo genocid nad slovenskim narodom? Kaj sploh pomeni besedna zveza ‘slovenski narod’? Še obstaja ali se je s tem, ko so mu korporativisti s svojo visoko etiko morilske brezobzirnosti in brezbrižnosti do ljudi zavili vrat, ta narod razpršil v male riti, ki jih skrbijo izključno lastni interesi, pa še ti ne sežejo do sfere kulture, humanosti in sočutja do sočloveka, ampak samo do sosedovega plota, službice, ljubice, plačice in pijačice. Zakaj si ne priznate, da s svojo anemično pasivnostjo podpirate tajkunsko mentaliteto, da ste soodgovorni za ponižanja, revščino, poraze in brezup v tej družbi? Sami sebi dajete potuho z mislijo, ‘eh, kaj pa lahko jaz spremenim? Jaz sem ja premali …’, da potlej brez slabe vesti visite v gostilni nad polnim kozarcem in se usajate čez državo, davke, banke, Majerja, državni holding, čez krivice in prasice, ki ne delajo drugega, kot jemljejo to, kar jim ponujate na pladnju. In za nameček še vedno verjamete, da ste svobodni, da lahko uresničite lastne cilje, dokler ne padete na realna tla ob spoznanju, da nimate sredstev, da bi uresničili lastne cilje, ker cilji po novem stanejo, vam so pa medtem s pladnja pobrali vse, kar ste jim širokogrudno znosili k riti. Ampak niste še zadosti goli in bosi. Kožo še nosite, to vam bojo tudi olupili, ampak nikoli do konca, nikoli dovolj, da bi izkrvaveli, dokler vas potrebujejo.

Toda če bi znali pravočasno udariti nazaj, bi sprevideli, da smo pod kožo vsi krvavi pa da je naš drek iste barve. Saj vem, po današnjem protestu boste zavili v oštarijo al pa na kako zabavo pa razmišljali, če ste še toliko kreditno sposobni, da bi zamenjali 3 leta star avto, ker se pozneje ne splača več, za staro garo ne dobite nič. Poveselili se boste s prijatelji, nazdravili, ker je še eden dobil potomca brez prihodnosti, praznovali boste rojstni dan nekoga, ki bo jutri skupaj z vami spet izpljunjen nazaj v hierarhično bedo, ali prižgali svečko v spomin komu, ki je izstopil iz Sistema pri napačnih vratih. Življenje znotraj tega silnega ‘kultur-socialno’ naravnanega civilizacijskega modula bo teklo dalje po starih tirih: bankirsko-politična konfiguracija družbe si bo še naprej vsem na očeh – ker kaj nam pa morete, sužnji – prirejala zakone, podrejala institucije in brusila nože za zakol države, premier in vlada bosta še naprej brezhrbtenično pomagala ustvarjati pro-evrski planet Merkel, obdan s širokim obročem revnih in šibkih satelitov, doma pa bosta v imenu križca zganjala klerofašistično diktaturo, medtem ko boste vi, vsi mi, na puklu nosili napake oportunističnih kriminalcev, ki se jim ne ljubi niti sledov več zakrivati za sabo, ker pred vami/nami, mutci in slepci, čipiranimi z apatijo, potrošništvom, odtujenostjo in polarizacijo, lahko odprejo cel koruptivni, oligarhični nudo FKK pa ga populistično prodajajo kot socialni korektiv. Ker ni panike, vse bomo kupili, od zastopanja interesov javnosti do mavrične vere v pravičnost in socialno državo. Ups, s čim? Saj družbeni interes nima več menjalne vrednosti, danes veljajo samo še interesi posameznih političnih skupin.

In ko to prodre v vaše/naše glave, se zgodi mali premik: razkurite se in od nekod privlečete ostanke kolektivnega duha, ker ‘nas pa že ne bo nihče zajebaval, zdaj mamo pa dost!’ Takoj zatem ugotovite, da nimamo skupnega imenovalca, ki se mu reče zunanji sovražnik, ampak samo notranje prdce. V trenutku vam pade zanos, eh, kak brezveze, notranji sovražnik je ja dolgcajt. Notranji nima veličine, notranji ni drama. Sicer se spravite vseeno malo k štrajku, ker so vam tako naročili sindikati, ampak niso ukazali, da morate demonstrirat proti politični nomenklaturi, proti uničevanju države, se zavzet za pravično, socialno naravnano družbo, v kateri smo enaki in enakopravni vsi, od direktorja do čistilke. Ne, vi protestirate – ker tako so vam naročili sindikati – proti nižanju plač, proti zmanjšanju regresa, proti ukinjanju bonitet, za vse te krušne drobtine za pohano plus restan krompir, da lahko ta glavni sindikalisti potegnejo tri jurje plače, vi pa da obdržite službo, da obdržite svoj jarem okrog vratu, da vam nihče ne sname okovja, s katerim ste priklenjeni v svojo nesvobodo, ker se vam niti ne sanja, kaj bi z resnično svobodo in odgovornostjo do sebe do sočloveka in do družbe sploh počeli.

Hvala vesolju, da v Evropo prihaja vojna. Zato ji je bila v zadnjem trenutku podeljena Nobelova za mir. Vojna se bo razplamtela, vstali bojo tisti, ki nimajo nič, proti onim, ki so si prisvojili vse. To je naravni zakon, pa če je vam to všeč ali pa ne. Od vas je odvisno, ali vas bo vojna zajela na kolenih ali ne. Od vas/nas je odvisno, ali bomo ustavili sociopate na njihovem križarskem pohodu že prej, ali pa nas bosta evropska ekonomska in vojaška moč zravnali z zemljo.

Naše zahteve so konkretne in jih bomo na protestu 29.10. tudi predstavili.
Vi pa kakor hočete!

Oznake: