31. 3. 2011 Predavanje

Družbene refleksije farmakologije

V četrtek, 31. marca 2011, ob 18.00 v dvorani Gustaf

Predavatelj:
dr. Gorazd Drevenšek

Kakovost našega zdravja je odvisna tako od našega načina življenja kot od napredka medicinske in farmakološke znanosti. Zlasti slednja pa v človeški družbi zaseda monopolen položaj. Ali ga tudi izkorišča?

Dr. Gorazd Drevenšek (1962) je raziskovalec in pedagog za področje farmakologije (kardiovaskularnega sistema) na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. V letih 1988-90 je bil predsednik ŠOU v Ljubljani. Bil je med pobudniki in ustanovitelji Slovenske demokratične zveze in Socialdemokratske zveze Slovenije. Ob razpadu ZSMS je dosegel ločitev ŠOU od ZSMS in delitev premoženja. V 90. letih je diplomiral in končal podiplomski študij. Konec 90. je preko skupine pritiska Neutro vzpostavil povezave z evropskimi organizacijami. Leta 2002 je kandidiral na predsedniških volitvah. Tajnik EU Demokratov, zveze evropskih strank in gibanj, je od ustanovitve leta 2005. Predsednik EUDS, slovenskega krila EUD, je od ustanovitve leta 2006.

Program pripravljamo v sodelovanju s MMC  – Kulturni inkubator, MKC Maribor v izvedbi Zofijini ljubimci, društvo za razvoj humanistike v sodelovanju s Pekarno-magdalenske mreže