25. 4. 2016 Obvestila

Poziv k oddaji prispevkov za revijo »Platforma«

Novonastala revija Platforma: revija za povezovanje doktorskih študentov filozofije in družbene teorije, katere organizacija poteka pod okriljem Podiplomske šole ZRC SAZU v Ljubljani, vabi  vse doktorske študente/ študentke in mlade doktorje/doktorice znanosti, k sodelovanju in oddaji teoretskih prispevkov v prvi številki, ki bo izšla v začetku novembra 2016.

Kakor pritiče imenu, je namen revije biti »platforma« na kateri se bo imel/a možnost predstaviti  vsak/a doktorski študent/ka ali mlad/a doktor/ica znanosti, s svojim specifičnim področjem in temo trenutnega raziskovanja, z namenom predočiti ga v branje širšemu polju zainteresiranega bralstva, torej vseh, ki nas zanima teoretska misel novih generacij.

Namen revije je torej povezati doktorske študente filozofije in družbene teorije na Slovenskem, spremljati njihovo trenutno znanstveno produkcijo in nuditi možnost predstavitve njihovega znanstvenega dela (tudi dispozicij) ter preprečiti pozabo že pridobljenih doktoratov, ki morda še niso dobili priložnosti, da bi bili objavljeni.

Vse, ki vas sodelovanje zanima, pozivamo k prijavi na naš elektronski naslov: revija.platforma@gmail.com, kamor pošljite svojo kratko formalno predstavitev (približno 100 besed), ki bo objavljena ob vašem prispevku v reviji. Prijave za sodelovanje zbiramo do konca maja 2016, rok za oddajo prispevkov pa je oktober 2016. Prijave in prispevki so lahko tudi v tujem jeziku.

Izid prve številke bomo obeležili z enotedenskim simpozijem v novembru 2016, na katerem bodo lahko vsi sodelujoči v obliki samostojnega predavanja predstavili svoje prispevke.

Uredništvo Platforme,
revija za povezovanje doktorskih študentov filozofije in družbene teorije

Oznake: