12. 12. 2019 Obvestila

Okrožnica, letnik 2019, številka 8

»Zdi se, da so potrebne revolucionarne spremembe — v smislu globoke preobrazbe naših delovnih procesov, ureditve odločanja, naših spolnih in družinskih odnosov, naših misli in kulture — v smeri bolj humane družbe. Ampak takšna revolucija, ki zadeva spreminjanje našega mišljenja kot tudi institucij, ne more biti dosežena z običajnimi metodami: niti z vojaško doseženim državnim udarom, kot predlagajo nekateri s tradicijo omejeni radikalci, niti s počasnim postopkom volilne reforme, ki nam jo vsiljujejo klasični liberalci. Današnje stanje sveta odseva omejitve obeh pristopov.«

Howard Zinn, Svež pogled na anarhizem, v »Anarhija vsakdanjega življenja – Zapiski o anarhizmu in njegovih pozabljenih pritokih« (2011)

Pred vami je zadnja letošnja okrožnica Društva za razvoj humanistike. Tudi v novem letu bomo veseli vsakega vašega odziva! Pišete nam lahko na mail zofijini@gmail.com ali nas kontaktirate na Facebooku. Veseli bomo tudi vaših komentarjev in nasvetov kako okrožnico še izboljšati, kot tudi drugih morebitnih odzivov!

Vabljeni in vabljene k sodelovanju!

Povezava do okrožnice št. 8: http://eepurl.com/gMLrx5