18. 3. 2021 Obvestila

Sporočilo o rezultatih nagradnega natečaja iz pisanja filozofskega eseja na Filozofski fakulteti v Mariboru

Oddelek za filozofijo na Filozofski fakulteti v Mariboru je izpeljal nagradni natečaj za dijakinje in dijake iz pisanja filozofskega eseja na temo: »Ali lahko stroj filozofira: umetna inteligenca in filozofija«. Namen natečaja je bil spodbuditi filozofsko razmišljanje in izražanje med srednješolsko populacijo.

Natečajna komisija, sestavljena iz članic in članov Oddelka za filozofijo na Filozofski fakulteti v Mariboru (dr. Boris Vezjak, dr. Janez Bregant, dr. Smiljana Gartner in Niko Šetar, mag.) je ločeno izpolnila ocenjevalne liste in vsak esej ocenila s točkami, s čimer smo prišli do maksimalno objektivnih in nepristranskih rezultatov.

Ugotavljamo, da je na razpis prispelo 27 esejev iz celotne Slovenije, najvišje ocene in s tem tudi razpisane nagrade pa prejmejo naslednji:

  1. Tonka Masič, Prva gimnazija Maribor (nagrada v višini 300 evrov)
  2. Katarina Kolar, Druga gimnazija Maribor (nagrada v višini 100 evrov)
  3. Zala Brecelj, Gimnazija Nova Gorica (nagrada v višini 50 evrov)

Vsem trem nagrajenkam čestitamo, hkrati pa se zahvaljujemo čisto vsem dijakinjam in dijakom, tudi njihovim profesoricam in profesorjem, ker so se odločili za sodelovanje in inspirativno razmišljali o razpisani temi. Nagrajeni eseji bodo javno objavljeni, naslednje leto pa načrtujemo nov razpis. Sapere aude!

Oddelek za filozofijo na Filozofski fakulteti v Mariboru