2. 9. 2007 Filmsko, Pogovor

»Projekcija etnoloških filmov in pogovor s strokovnjaki o etnološkem filmu«

Projekcija filmov in pogovor

V nedeljo 2.9. ob 21.00 uri bo na dvorišču Naskovega dvorca v Mariboru potekala projekcija izbranih etnoloških filmov in pogovor z strokovnjaki iz področja etnološkega filma. Predvideni gost prireditve bo dr. Naško Križnar iz Avdiovizualnega laboratorija SAZUja ob njem pa bomo lahko pozdravili tudi domačinko, dr. Jernejo Ferlež, med drugim tudi glavno urednico Glasnika Slovenskega etnološkega društva in avtorico etnološke monografije »Mariborska dvorišča«.

Ob spremnem pogovoru bomo prikazali projekcije izbranih etnoloških filmov iz širšega področja Maribora in Pohorja. Trenutno so za projekcijo predvideni naslednji kratki filmi:

Pesmi Jurija Vodovnika (16 min.),
Tkalska terminologija na Pohorju (9 min.),
Kovač Ošlak (5 min.),

In štirje kratki filmi mariborskega Film in video kluba o mariborskih in okoliških šegah in običajih.

»Projekcija etnoloških filmov in pogovor s strokovnjaki o etnološkem filmu« se bo na dvorišču Naskovega dvorca pričela ob 21. uri. V primeru dežja bo prireditev izvedena v bližjem Klubu ali v sosednji pivnici Štajerc.

Na omenjeno prireditev bo vstop prost

Vabljeni!

Priporočene povezave:

http://isn.zrc-sazu.si/index.php?q=sl/node/45
http://www.etno-muzej.si/index.php
http://www.arhiv.gov.si/si/predstavitev_arhiva_republike_slovenije/slovenski_filmski_arhiv/

Od 25.8. do 9.9. v sklopu prireditev »Špas festa«, ki ga med drugim v Naskovem dvorcu v središču Maribora so-prireja društvo Muki, je letos mogoče prisostvovati tudi prireditvam, ki so tako ali drugače nastale v sodelovanju s filmskim društvom. Ob že predstavljeni prireditvi, posebej izpostavljamo še dve prireditvi filmskega programa:

V četrtek 30.8.2007 ob 21.00 uri bo gost filmsko pogovornega večera Bojan Labovič, ki bo predstavil dokumentarni film o Ivanu Krambergerju z naslovom »Moja prva knjiga«.

V četrtek 6.9.2007 ob 21.00 uri pa vas čaka še pogovor z filmsko avtorico Janjo Glogovac in predstavitev dveh njenih filmov – kratkega filma F. in dokumentarca o TITU.

Za obe omenjeni prireditvi je predvidena vstopnina 2€

Vabljeni!