17. 4. 2004 Zofijino oko

NE kot NE nestrpnosti

Kratki 30 minutni video kolaž “zvarjen” ob priliki bojkota referenduma o izbrisanih

‘Ne kot ne nestrpnosti!’ (produkcija Zofijini ljubimci & Mariborska koalicija za bojkot referenduma) je kratek kolažni film, ki preigrava scene ksenofobije v Sloveniji in se sprašuje, kako bi bilo, če bi spremenili vloge (izbrisani mi, ksenofobi oni).

4. aprila 2004 se je zgodil sramoten referendum, uperjen proti skupini ljudi, ki so zaradi administrativnega zločina državnih organov že leta brez temeljnih človekovih pravic. Privržence demokracije, pravne države in zagovornike enakosti vseh ljudi smo takrat pozivali k bojkotiranju referenduma o tehničnem zakonu o izbrisanih.

Mariborska koalicija za bojkot referenduma je takrat na posebni prireditvi pozivala vse ljudi, da bi se aktivno priključili bojkotu. Prireditev je potekala dan pred referendumom v soboto, 3. aprila 2004. Na prireditvi pod naslovom ‘Bojkotirajmo ksenofobijo in nestrpnost!’ smo Zofijini kot del kulturnega programa predstavili tudi omenjeni film.

Film je sedaj na voljo v XIVD formatu velikosti 233mb, pogledate pa si ga lahko, če sledite spodnjemu linku in si ga naložite na svoj računalnik: