20. 11. 2011 Cenzurirano

Izjava Gibanja 15o o volitvah

Avtor:

V sklopu Gibanja 15o že mesec dni v okviru delavnice »Zakaj pa potem na volitve?« razvijamo aktivnosti, kot so kritika predstavniške demokracije, promocija direktnodemokratičnega organiziranja ter odločanja, pozivanje javnosti k aktivnemu bojkotu volitev ter uporaba metod samoorganiziranja in direktne akcije za naslavljanje družbenih problemov.

Izjava Gibanja 15o o volitvah

Volitev ne potrebujemo, lažne demokracije tudi ne!

Volitve so zopet tu, cirkus, ki periodično prihaja v naše kraje. Cirkus, ki s svojim »šovom« odira staro in mlado. Programi so venomer enaki in točke kljub različnim barvnim odtenkom identične. Iz sebe navidez brijejo norce, a si v resnici prizadevajo za lastno slavo, vpliv in denar. Prevečkrat so že odigrali to predstavo, da bi ponovno nasedli njihovemu kupovanju glasov in nagovarjanju, da je to naša dolžnost, ali da je tokrat – kot vsakič – prelomen trenutek za spremembe.

Sami bomo krojili svojo usodo – čeprav tega nočejo. Ne bomo jim podelili legitimnosti, ki jo tako zelo potrebujejo. Z aktivnim bojkotom se bomo na različne načine uprli predstavniški demokraciji. Na glasovnicah ne bomo nikomur podarili svojega glasu in bomo med volitvami raje ustvarjali skupnosti, temelječe na direktni demokraciji, samoorganizaciji, solidarnosti, nehierarhičnosti in direktni akciji.

Pozivamo vseh 99 % izkoriščanih, da se nam pridružijo in podprejo boj 15o zoper izkoriščevalski sistem. Dvignimo se – v svojih kolektivih, soseskah, pisarnah, tovarnah, šolah in ostalih prostorih srečevanja – ter začnimo aktivno sooblikovati svoje življenje in reševati probleme v medsebojnem dialogu, saj le skupaj lahko oblikujemo rešitve in zadostno moč, da se otresemo vladavine elitnega kapitalističnega sistema s parlamentarno demokracijo na čelu.

Volitev ne potrebujemo, SAMI smo dovolj!

Delavnica bo s svojimi aktivnostmi nadaljevala vse do volitev, po volitvah pa se bo preoblikovala v stalno delavnico direktne demokracije. Na spletni strani Gibanja 15o (www.15o.si) najdete vsa poročila in najavo naslednjih delavnic ter gradivo kampanje (http://15o.si/index.php/sl/materiali).

Oznake: