15. 11. 2006 Zofijina bodica

I feel šejk, I feel like šejk

Bonbonček 60

Šejk, šejk, šejk, šejk, šejk. Sami šejki. Butalci so že mislili, da nekdo pripravlja koktejl. Kakšen koktejl, kakšen bar neki, to je naš prezident v deželi šejkov. In res, Butalci so bili navdušeni kot že dolgo ne. Naš prezident v deželi šejkov, ki ni dežela barov. Palme, dateljni, oaze, money, money, money. Ženske! Women.  Ni bil šejk, ni bil koktejl, bili so pravi šejki. Spomnili so, kako je en prejšnji mesec obiskal Butalijo. Pa so ga zanimale le ženske, nič prelesti Butalije, gore in čudoviti ljudje. Hotel je čutiti, ampak le ženske. I feel Butalija, I feel women, je vzklikal. In so ga komaj ustavili.

Ker mu niso mogli ugoditi, so Butalci naftnega šejka poslali kar v ženitveno posvetovalnico z namenom, da si iz kataloga izbere ženo. Listal je in listal kataloge, enega za drugim, končno pa izjavil:«Zakaj le izgubljam čas s temi Butalkami? Vse bom vzel!« Rečeno, storjeno. In jih je domov odpeljal z dvema letaloma.

Prezident butalski je bil bolj skromen. Ko mu je naftni šejk pisal razglednico, naj ga obišče, da mu vrne uslugo z Butalkami,  je dolgo mencal, potem pa le s sabo vzel ta glavno Burško. In odpotaval tjakaj z močno delegacijo.  Med šejki je bilo čisto zares čudovito. Harem in denar, ki kupi vse, tudi harem. Bolje od enega harema sta dva! In bolje od dveh so trije! Kaj želite še več? Butalcem so se sline cedile. In šejki so bili navdušeni nad Burško. Vata vanderful vumen, kongratjulejšan, mister Bejbej. Vzdihovali so, da je bil joj in že predlagali, da se vrnejo v ženitveno posredovalnico v Butalijo. In najdejo še kaj temu primernega. Še kakšno letalo Butalk bi odpeljali, če se da, prosim!

Počakajte no, da najprej končamo obisk pri vas, so dejali prestrašeni Butalci. In ker so bili tako navdušeni nad Barabijo in njenimi danostmi, so se ustavili v mestu, kjer je prebival znan jasnovidec in vseved. Jasno, da jih je zanimala usoda, zapisana v zvezdah. Ampak najprej, so dejali Butalci, hočemo vedeti, kaj se bo zgodilo našemu prezidentu. On je najpomembnejši. In res: pristopili so k El-Bu-bah-bejku, astrologu svetovne slave. In jim je povedal, za naprej in nazaj. Vstavil je podatke BejBeja v računalnik – joj, kako so ti Barabci pismeni – in dobil naslednjo kronologijo odzivov časopisov in državljanov. Butalci so najprej onemeli, potem pa začeli brati:

2006

oktober 06

BejBej se javno prvič pojavi s svojo novo spremljevalko. Ona je zdravnica in lepotica. Ona je Burška.

november 06

Prvi uradni obisk BejBeja v spremstvu Bubučovnikove v Savdski Arabiji pri meni. V Butaliji nagrajeni slogan bo: I feel Butalija, I feel Burška.
Butalci porečejo: čestitamo, gospod predsednik!

november 06

Rumeni mediji: »Bubučovnikova je pametna, lepa in sposobna. BejBej je zdaj pravi ded, imel je srečo pri izbiri.«

december 06

Bubučovnikova na novoletnem sprejemu za veleposlanike in novinarje pove, da je srečna kot še nikoli.

2007

marec 07

Nakup novega stanovanja para na Viču. Direkt: »Nesramno drago!«

maj  07

Poroka BejBeja in prve dame Bubučovnikove na ljubljanskem gradu: dobili smo Burška Bubučovnik – BejBej.

Lady: »Končno sanjska poroka«

september 07

Direkt: »Žena premiera ima trebušček!«

november 07

Delo: »Bujdinjak potrdil, da premier in njegova žena pričakujeta otroka.«

2008

januar 08

Predsedovanje Evropski butnuniji: BejBej in njegova žena na uradnem obisku v Beli buhiši.

februar 08

Le Monde: »L`épouse du président de Slovénie charmait tout le monde!«

junij 08

Delo: »Darilo za predsednika vlade: štiri mesece pred volitvami je premier postal očka!«

oktober 08

Prepričljiva zmaga BejBeja na državozborskih butalskih volitvah! Burška BejBej: srečna sem zanj! Bruhanko Brims, poslanec: sem vam povedal, da bodo naši otroci končno živeli v demokraciji, BejBej je na to mislil, čestitam!

november 08

Velika koalicija esBues in BSD, ki jo sestavita BejBej in Bukšič.

Dnevnik: »Hlače v hiši nosi Burška. Usoda Butalije v rokah premierove žene.«

Joj, pa kako on to vse to ve, so se čudili? Več kot naš Benijeve zvezde čudežen dečko. Vse je uganil, za naprej in za nazaj! Kot da bi brali časopis!  No, ko so tega že imeli dovolj, so utrujeni padli pod tleh. Sam pesek naokoli, nobene skalce! Še dobro da so si dali iz Butalije pritovoriti svojo domačo. Kamele so odlična reč, vam rečemo. Ko so jo raztovorili, so se zakadili proti njej. Afrodiziak, vam povem! Butn, butn, butn je odmevalo v barabsko noč. In ker so bili Butalci, pa še med samimi šejki, glasno občudujoči njihovo vztrajnost, se niso prav nič utrudili.

Objavljeno z dovoljenjem radia MARŠ  - 95,9 MhZ in www.radiomars.si