13. 1. 2021 Obvestila

Ali lahko stroj filozofira: umetna inteligenca in filozofija

Natečaj za filozofski esej z nagradnim skladom z rokom 25. februar 2021

Oddelek za filozofijo na Filozofski fakulteti v Mariboru prireja nagradni natečaj za dijakinje in dijake iz pisanja filozofskega eseja na temo iz naslova: »Ali lahko stroj filozofira: umetna inteligenca in filozofija«. Namen natečaja je spodbuditi filozofsko razmišljanje in izražanje med srednješolsko populacijo.

Zadnji rok za oddani esej v dolžini od 1000 do 2000 besed je 25. februar 2021, šteje konec dneva. Sodelujejo lahko vse dijakinje in dijaki srednjih šol, ki pošljejo svoje izdelke na naslov: oddelek.za.filozofijo@gmail.com.

Razpisani nagradni sklad natečaja je naslednji:
nagrada v višini 300 evrov,
nagrada v višini 100 evrov,
nagrada v višini 50 evrov.

Natečajna komisija bo sestavljena iz članic in članov Oddelka za filozofijo na Filozofski fakulteti v Mariboru, ki so: dr. Boris Vezjak, dr. Janez Bregant, dr. Smiljana Gartner in mag. Niko Šetar. Imena prejemnic in prejemnikov nagrad bodo javno sporočena na straneh Filozofske fakultete v Mariboru in Facebook strani Oddelka za filozofijo Filozofske fakultete v Mariboru v roku enega meseca po njegovem zaključku.

Oddelek si pridržuje pravico do javne objave vseh treh esejev. Poslani izdelki na zgoraj navedeni elektronski naslov naj vsebujejo naslednje podatke dijakinje ali dijaka: ime, priimek, bančno številko (TRR) in kopijo dijaške izkaznice.

Vabljeni k sodelovanju!