29. 10. 2009 Predavanje

»Halloween film night«

V četrtek, 29.10. 2009 na Malem odru Narodnega doma v Mariboru

Ob 18h
Film in pogovor
Korpus Krispi – Slovenija, 2009, DVD, 89′, režija in scenarij: Vitomir Kaučič, igrajo: Mario Belovič. Marko Mehtsun, Nataša Bavec in drugi, slovenski podnapisi

Korpus Krispi je drugi celovečerec Vitomirja Kaučiča, posnet za 1500 evrov. »Grossmannova« Plan 9 produkcija tako ponovno postavlja nove mejnike v svetu fantastičnega filma v Sloveniji.

Milan in Marko sta prava moška, ki ju veže ljubezen do lova in ribolova, na lovskem izletu ustrelita nekega človeka. Dejanje zakrijeta, a slaba vest in skrivnostni, v duhovnike oblečeni tipi njuno prijateljstvo postavijo na težko preizkušnjo.

Napovednik: http://www.youtube.com/watch?v=s60VbGO9pWU

Filmu sledi pogovor z ustvarjalci filma.

Ob 20h
Predavanje
Igor Cetina – Resnični zombiji?

Vsaka kultura ima legende in izročila, ki izvirajo iz strahu pred smrtjo in nespokoju mrtvecev. V predavanju bomo zato pogledali nekatera tovrstna izročila o zombijih, ki še vedno vznemirjajo našo domišljijo.

Prezentacija:
Pravi zombiji (PDF)

Ob 20.30h
Predavanje
Sašo Mermal – Pogled na razvoj filmskega zombija pred in po Romeru

Pogledali bomo zgodovino filmov o zombijih, kot so se pojavljali pred in po “Night of the Living Dead”. Sledili bomo arhetipu zombija, kot si ga je zamislil Romero, in kako se je ta razvijal do danes.

Ob 21h
Film
Noč živih mrtvecev/Night of the Living Dead – ZDA, 1968, DVD, 96′, režija: George A. Romero, scenarij: John A. Russo in George A. Romero, igrajo: Duane Jones, Judith O’Dea, Karl Hardman, Keith Wayne in drugi; angleščina, slovenski podnapisi

Mrvi na nepojasnjen način oživijo in si zaželijo mesa živih. Nekaj preživelih se zateče in zabarikadira v samotno podeželsko hišo, da bi tako skupaj preživeli noč. Hišo obkolijo horde zombijev, ki jih je k večnemu počitku možno povrniti samo tako, da jim uničijo možgane. Prične se noč živih mrtvecev!

Napovednik: http://www.youtube.com/watch?v=5gUKvmOEGCU

Imdb: http://www.imdb.com/title/tt0063350/

Ogled vseh predstav Kino Kluba je brezplačen!

Program
KINO KLUB 2009 (PDF)

V sodelovanju z društvom Prizma – http://www.prizma.si/