26. 7. 2002 Zofijina bodica

Heroji in tisti malo manjši

Avtor:

Božidar Novak, direktor Spema Komunikacijske skupine, v svojem dnevniku, ki sicer ni najbolj meritorna podlaga za polemike, najmanj pa tudi ne, v Večeru dne 12. oktobra referira o dogodkih iz dveh čajank. Najprej prve v Piranu: “Sašo Dravinec je Mariborčanom dobro znan kot urednik Katedre v osemdesetih, ki je bila večkrat zaplenjena kot izdana” in natrosi še nekaj herojskih reminiscenc iz njenega obdobja. Vprašanje, ki bi mu ga rad zastavil, je naslednje: ali g. Božidar Novak ve ali pa se zgolj pretvarja, da ne ve, kakšne so zasluge dotičnega gospoda Dravinca, da Maribor danes Katedre več nima? Zelo neherojske namrec!

In še eno neuspešno brisanje spomina: po “nakupu darila za maga med direktorji Jožeta Kozmusa, ki je živ dokaz, kako z veliko entuziazma iz tapetniške delavnice prerasti v multinacionalko” – nič čudnega torej, da tapetništvo na Koroškem izumira – se je udeležil še ene žurke in zapisal: “Slavnostna akademija ob 50-letnici Preventa v Slovenj Gradcu je bila izjemna. (…) Mira Petka na akademiji nisem videl”.

Zveni kot zafrkancija: večini bralcev je zelo jasno, zakaj Petka ni bilo tam. Ni jim pa jasno, kaj je g. Janko Zakeršnik delal pri g. Novaku nekaj dni pred brutalnim napadom na Večerovega novinarja, zakaj nam ta tega ne želi pojasniti (o tem sem podpisani spraševal že v Ampaku, 3/2002) in ali bomo res morali počakati, da bomo kaj vec zvedeli šele po njegovem pričanju pred Zamernikovo parlamentarno komisijo, ki je g. Novaka postavila na spisek zaslišanih?