3. 3. 2016  Maribor

Sirija – moja druga domovina

  • Organizator: III. gimnazija Maribor, Zofijini ljubimci

III. gimnazija Maribor in Zofijini ljubimci vabita na predavanje dr. Majde Naji z naslovom Sirija – moja druga domovina, ki bo v četrtek, 3. marca 2016, ob 17. uri na III. gimnaziji Maribor v učilnici 30.

Dr. Majda Naji je sorodstveno vpeta na področje Sirije, zato bo predavanje osebno pričevanje, ki se razlikuje od podobe, ki jo ima o življenju na vojnem območju povprečen Evropejec. Predstavila bo tudi primere dobre prakse, ki jih za integracijo beguncev izvajajo v Avstraliji, Libanonu, Bahrajnu in Makedoniji.

Dr. Majda Naji se kot doktorica pedagoških ved ukvarja s področjem vzgoje in izobraževanja za trajnostni razvoj ter globalnim izobraževanjem. Kot zunanja sodelavka deluje v Mednarodnem centru za ekoremediacije na Filozofski fakulteti v Mariboru.

Kot zanimivost naj omenimo, da je 15 let poučevala kemijo na III. gimnaziji Maribor.

V času begunske krize se Majda Naji posveča mednarodnim projektom, ki podpirajo programe za izobraževanje beguncev. “Osnovni namen vseh programov je beguncem vrniti samozaupanje in samospoštovanje ter jih pripraviti za uspešno vključitev v gostujočo družbo.”

Predavanje dr. Majde Naji je šesto v nizu dogodkov v okviru cikla družboslovnih in humanističnih predavanj, ki so namenjena dijakom (priznane ure izbirnega dela OIV in IND), zaposlenim na III. gimnaziji Maribor in širši javnosti.

Vljudno vabljeni vsi, ki vas tema predavanja zanima!

Koordinatorica dogodka
Marija Frangež, prof.

Koordinatorica OIV
Jasna Ul Može, prof.

Napotilo:
http://www.tretja.si/