11. 12. 2014  Maribor

Potovanje v Palestino

  • Organizator: MISC INFOPEKA, Zofijini ljubimci

Pekarna Potopisi (potopisi, ki to niso): Potovanje v Palestino

Vabljen/-a v četrtek, 11. 12.  2014, ob 18:00 v prostore MISC INFOPEKA, na potopisno predavanje o Palestini, ki ga bo vodil novinar Martin Tomažin.

Na Zahodu so Palestinci prepogosto obravnavani kot teroristi in ne kot žrtve izraelske okupacije. Kakšno je resnično življenje Palestink in Palestincev na Zahodnem bregu, kjer jim zaradi naselitve judovskih naseljencev rušijo domove? Kako razvijati svoje gospodarstvo ob omejeni samoupravi? Kakšno je življenje v državi, kjer je vsak četrti prebivalec begunec, ki živi v izredno slabih razmerah in kjer zaradi omejitev gibanja ne moreš obiskovati svojih sorodnikov in svetišč? Kaj pomeni živeti v državi, ki obstaja, a hkrati ne obstaja?

Potopisno predavanje je eden izmed dogodkov, ki potekajo v okviru Kulturne ambasade Palestine od 19. 11. do 20. 12. 2014 na različnih lokacijah v Ljubljani in Mariboru. Njihov namen je odpreti prostor za palestinsko zgodbo, glas Palestink in Palestincev in pogled onstran tistega, kar smo vajeni slišati in videti.

Potopis organiziramo v sodelovanju z ustvarjalci cikla predavanj Pekarna potopisi, ki ga pripravljajo prostovoljke in prostovoljci MISC INFOPEKA.