21. 3. 2014  Maribor

»O novodobnem hlapčevstvu«

  • Organizator: Zofijini ljubimci

Cikel filmozofskih večerov »Mediozofija – o posredovanem svetu«

V petek, 21. 3. 2014, ob 18:00, v MISC INFOPEKA (KC Pekarna, Upravna stavba, pritličje, Ob železnici 16, Maribor)

On Modern Servitude aka De la servitude moderne (O novodobnem suženjstvu), dokumentarni film, Francija, 2009, DVD, 52′, scenarij in režija: Jean-François Brient; angleščina, slovenski podnapisi

Na prvem filmozofskem večeru v sklopu novega cikla »Mediozofija – o posredovanem svetu«, ki ga bomo ob tej priliki tudi na kratko predstavili, si bomo pogledali dokumentarni »zeitgeistovski« »pamflet« o sodobnih oblikah poslušnosti, anarhizmu, potrošništvu itd.

Nagovor avtorjev

Po projekciji se bomo pogovarjali z Maticem Primcem, angažiranim aktivistom, anarhistom in enim od iniciatorjev »Iniciative Mestni Zbor« (IMZ).

Matic Primc je aktivist in anarhist. Je ustanovni član in koordinator »Iniciative Mestni Zbor« (IMZ), v sklopu katere je podal predlog za uvedbo instituta participatornega proračuna v Sloveniji. Je ustanovni član ter koordinator za Slovenijo mednarodne organizacije za participativno družbo (IOPS), ki po vsem svetu združuje več kot 3300 članov. Aktiven pa je med drugim tudi v okviru »Federacije za anarhistično organiziranje« (FAO).

Vabljeni!

Napotila:
https://archive.org/details/OnModernServitude
http://www.delaservitudemoderne.org/english1.html
http://www.imz-maribor.org/
http://www.iopsociety.org/
http://www.a-federacija.org/