6. 3. 2014  Ravne na Koroškem

Mladi za Sudan – Tomo Križnar

  • Organizator: KKŠ, KMKC Kompleks, Zofijini ljubimci

KMKC Kompleks, Ravne na Koroškem, 6. 3. 2014, ob 18.00

Veš, da se v Sudanu dogaja genocid? Veš, da se nad vasi domorodcev vsake toliko časa pripeljejo letala in za seboj puščajo trupla otrok? Lahko verjameš, da je denar lahko pomembnejši od človeškega življenja?

Na nekatera Sudanska območja, zaradi sudanske vladne vojske, ni smel noben opazovalec, poročevalec, niti humanitarna organizacija ne. Sudanski Arabci tako poskušajo prekriti etnično in kulturno čiščenje, ki ga izvajajo med ljudmi na teh območjih …V resnici ne gre toliko za etični, kulturni ali verski konflikt …Gre za nafto! Gre zato, da je treba to naravno vrsto škodljivcev iztrebiti, da bodo v Sudan lahko končno prišli naftovodi, tovarne, supermarketi, ceste, novi avtomobili in letala.

V resnici pa ne zvoni le njim. Zvoni vsem nam … Iztrebljanje se bo nadaljevalo, in lahko doleti tudi nas.

To se mora ustaviti!

Dijaki gimnazije Ravne na Koroškem so že lani pomagali Sudanu. Letos se projekt nadaljuje pod vodstvom bivše dijakinje Neje Kaiser, ki vas bo ta četrtkovi večer s pomočjo Toma Križnarja popeljala na Sudanska krizna območja: Darfur, Nubske gore, Abiei in Modri Nil.

Gospod Tomo Križnar bo z nami delil zadnje izkušnje, ki jih je v Sudanu pridobil decembra lani, in nam odprl oči.

Klub koroških študentov, KMKC Kompleks in Zofijini ljubimci – društvo za razvoj humanistike, najlepša hvala za vso podporo.

Več na: http://www.kompleks.it/event/4761/