24. 4. 2013  Maribor

Knjižnica tete Rose na knjižnem sejmu

  • Organizator: MISC INFOPEKA, Zofijini ljubimci

V okviru 16. slovenskih dnevov knjige v Mariboru, ki jih organizira MKC Maribor, bo Knjižnica tete Rose predstavila svojo zbirko družbeno-angažirane, uporniške in radikalne literature v sredo, 24. 4. 2013, med 10:00 in 15:00 na Grajskem trgu.

Vabljen/a.

Knjižnica tete Rose vabi

Vabimo te k brskanju po knjižnih policah Knjižnice tete Rose, ki je odprta vsak delavnik med 14:00 in 18:00. Seznam knjig si lahko ogledaš na www.knjiznicateterose.org.

Posebnost Knjižnice tete Rose, pri kateri sodelujemo z Zofijinimi ljubimci-društvom za razvoj humanistike, je v tem, da zainteresiranim uporabnikom ponuja bogato zbirko družbeno – angažirane, uporniške in radikalne literature, ki jo bralec s težnjami po revolucionarnem angažmaju težje ali pa sploh ne more najti v drugih knjižnicah v Mariboru. Knjižnica je namenjena vsem, ki jih zanimajo radikalne družbene spremembe in/ali družbeno kritična misel za konstruktivno preoblikovanje naše družbe v družbenopravičnostno mislečo in dejavno.

Knjižnica je del projekta “Beremo s teto Roso – knjižnica s čitalnico z družbeno-angažirano literaturo in družbeno-transformativne oblike izobraževanj”, ki je del programa EPM Maribor 2013.