18. 6. 2014  Maribor

Življenje pod okupacijo

  • Organizator: BDS Slovenija, Zofijini ljubimci

Gibanje za pravice Palestincev BDS in Zofijini ljubimci vas vljudno vabimo na predavanje palestinskega novinarja Majeda Abusalama. Dogodek bo potekal v sredo, 18. junija 2014, ob 18.00, v MISC INFOPEKA (KC Pekarna, Upravna stavba, pritličje, Ob železnici 16, Maribor)

Gaza je edinstvena. To je kraj nenehne drame; strah, bolečina, smrt, pogum in upor pa so njene stalne spremljevalke. Gaza igra pomembno vlogo v bližnjevzhodnem konfliktu in vendar so novinarska poročila od tam redka in nezadostna.

Majed Abusalama je palestinski novinar, strokovnjak za socialne medije in fotograf, ki dela za različne časopise, revije in spletne portale po svetu. Je tudi eden od ustanoviteljev »Palestinian Youth Groups Network« (Mreže palestinskih mladinskih skupin), gibanja, ki se proti okupaciji bori z nenasiljem. Živi v Gazi in se v prvi vrsti deklarira za begunca. Ob tem, da deluje kot novinar za različne svetovne medije, sodeluje tudi pri številnih projektih, ki se ukvarjajo z mladimi, pri številnih dokumentarnih filmih na temo kršitev človekovih pravic v Palestini in kot koordinator mednarodnih delegacij v Gazi. Leta 2010 je bil za svoja spletna poročila o dogajanju v Gazi v ožjem izboru za mednarodno mediteransko nagrado za novinarstvo, leta 2011 pa je prejel nagrado UNESCA za svobodo govora. Na predavanju v Mariboru bo Majed med drugim spregovoril o učinkih izraelske blokade Gaze na njegovo življenje, uporništvu in o prizadevanjih »Intifada Youth Coalition«.

Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku!

Vljudno vabljeni!

Za vse dodatne informacije o BDS Slovenija pišite na elektronsko pošto info@bds.si.

Napotili:
Majed Abusalama
www.gazareporting.com/ABOUT_ME.html
Gibanje za pravice Palestincev BDS
www.bds.si