9. 8. 2006 Zofijina bodica

Vzpon in padec žitnih krogov

Bonbonček 46

V Butaliji je žito zorelo in polja so bogato rodila. Vse je teklo v najlepšem redu, kmetje so bili zadovoljni in prebivalci te čudovite deželice so bili ponosni na svojo prelestno pokrajino. In potem se je zgodilo. V sredo, 19. julija 2006, se je v Prlekiji pojavil krog v žitu. Bu! Ali ste videli na TV zaslonih njegove popolne geometrijske oblike, so se spraševali Butalci? Osrednji krog je imel premer 25 metrov! Kaj takšnega. Pravi pravcati orjak. Pa to še ni vse, opasan je bil s tankim krogom, na katerem so nanizani štirje manjši krogi, dvema od njih sta dodana še mini-kroga. »Prava mojstrovina narave! Televizijski komentator pa je trosil neumnosti o neznanih letečih predmetih.« Konec citata.

Res je, Butalci so bili ogorčeni. Kako lahko ti neumni novinarji govoričijo o NLP-jih? Pa o ljudeh z drogom in vrvico, ki nas vlečejo za nos. Še večja neumnost. Ta mojstrovina narave ima nek drug izvor. Mora ga imeti. Človeški? Nikakor. Zunajzemeljski? Tudi ne. Izvor žitnih krogov je butalski! Naš. To moramo zaščititi kot blagovno znamko, so bili složni. Da nam ne ukradejo ideje. Ker kar poglejte: pojavljanje krogov v žitu je dokumentirano od 18. stoletja dalje. Zadnji dve desetletji se presenetljivo pogosto pojavljajo, predvsem na Angleškem, pa tudi drugod po svetu. Uradno se še zdaj ne ve, kdo jih ustvarja. Mislijo tisti, ki ne vedo. Ki nimajo pameti. Dejansko pa jih ustvarja ona. Naša mati. »Očitno pa je, da jih ustvarja narava, Zemlja sama. Očividci njihovega nastanka povedo, da nastanejo v nekaj sekundah. Iz tal se dvigne nekakšen vroč vrtinec. Žitne bilke se upognejo tako, da ležijo privite na tla, brez da bi bilo žito poškodovano. Vsakokrat nastane drugačen kozmogram, ki je navadno geometričnih oblik. Čez dva, tri tedne se žito spet izravna, če ga prej ne požanjejo.« Konec citata.

Butalske izkušnje pravijo, da se z žitnimi krogi oglaša butalska zaveste matere Zemlje. S pomočjo teh krogov »skuša zavest Zemlje s pomočjo teh krogov komunicirati z nami ljudmi in drugimi bitji na svojem površju.« Konec citata. To velja tudi za kompozicijo, ki se je 19. julija pojavila v Prlekiji. Točno tako. Žitni krogi v Butaliji so delo matere narave butalske. Pa ne kar tako. Sama od sebe mati nič ne naredijo. Ne, do tega pride, ker zavest svoje mamke sprožijo Butalci. S svojo zavestjo. »Slednja natančno odslikuje energijski model Slovenije, kakršnega sem s približno 50 udeleženci srečanja Gibanja za pravičnost in razvoj postavil ob gradu Štatenberg v nedeljo 16. julija. Torej tri dni preden se je pojavil omenjeni krog v žitu.« Konec citata.

No, ste videli? Vsaka stvar v naravi ima svojo naturalno razlago! Primeš se za rokce, pa žito na drugi strani Butalije pade po tleh. Zvije se v pravilne koncentrične kroge. Skoncentrirano misli, ker se zaveda. Mama Zemlja ve. Mama Zemlja zna. Nobenega dvoma ni: žitni krogi so delo zavesti udeležencev Gibanja za pravičnost in razkroj. So dejali Butalci. Nas, zavestnih in zavedenih pripadnikov te čudovite deželice. Ker postopek, kako se to dela, je znan. Pa ga opišimo še enkrat: »Najprej smo se prijeli za roke in oblikovali osrednji krog, ki predstavlja energijsko polje Butalije, ki utripa med Koroško in Kolpo, med Posočjem in Podravjem. Za tem smo si predstavljali, da za našim hrbtom obstajajo štiri pokrajine, ki utelešajo zakladnico sil, iz katerih se napaja slovenski prostor. V mislih smo imeli Prekmurje, Belo Krajino, butalsko Istro in zaledje Triglava s Trento, Planico, itd. Tudi oba mini-kroga pri kompoziciji v žitu imata določen pomen. Predstavljata energijska portala butalskega prostora, ki se nahajata pri Lendavi na eni in Sežani na drugi strani države.« Konec citata.

A ste videli? Saj to je cel zemljevid v tistem žitnem krogu prleškem! Velik krog je mama Butalija, mali krogi pa so pokrajine butalske. Če je pokrajin več, je več tudi krogov. Logično, a ne? V Angliji je ful pokrajin, zato so krogi kompleksni in komplicirani. Pa veliko jih je. Mi smo majhni, smo ena kura butalska, ki nese zlata jajca, pa je zato malo težje. Kuro spraviti v kvadraturo kroga. Zato doslej ni bilo toliko žitnih krogov. Ampak zdaj pa bodo. O, ja! Odkar imamo Gibanje za pravičnost in razkroj, že nastajajo! Butalci so bili, skupaj s svojim predsednikom in gibalnim podpredsednikom, očarani nad močjo svoje zavesti. Doslej so sosedom krave crkavale, ko so zlobni Butalci mislili nanje. Zdaj pa se polega žito. »Ali je zavest Zemlje potrdila globoke procese preoblikovanja energijske strukture butalskega prostora, ki so se dogajali med 3. in 16. julijem 2006? Glede na moja opazovanja bi si upal trditi, da je tako.« Konec citata.A ste zdaj videli? Zemlja se giblje, žito se giblje. Ker se spreminja energijska struktura butalskih njiv. Ker Gibanje za pravičnost in razkroj diktira fis-kulturo njivskih kultur. Gor, dol, levo, desno, na levo krug. In žito pade v krogu. Čudovito, so vzklikali Butalci. In ko so tega imeli že dovolj, so si zaželeli še krožne masaže po lasišču in čelu. Butnskalca jih je že poželjivo čakala. Ko se je zvečerilo, so vzeli zalet in se zakadili. Butn, butn, butn je odmevalo pozno v noč. In ker bili zavestno zavedeni Butalci, se niso prav nič utrudili.

(citati so vzeti s spletne strani www.gibanje.org, tekst je napisal Marko Pogačnik)

Objavljeno z dovoljenjem radia MARŠ  - 95,9 MhZ in www.radiomars.si