29. 11. 2012 Cenzurirano

Vstanimo v suženjstvo zakleti!

Avtor:

Delavsko-punkerska univerza podpira zahteve Mariborčank in Mariborčanov ter vseh, ki so se zbrali na Trgu svobode, da bi izrazili svoje nezadovoljstvo z vodenjem Mestne občine Maribor in zahtevali odstop župana Franca Kanglerja. Prav tako ostro obsojamo nasilje, ki ga je policija uporabila proti demonstrantom.

Primer Kangler je skrajni primer arogance političnih elit in njihovega vztrajnega ignoriranja zahtev ljudstva po drugačni politiki. Ljudstvo, ki nima zastopnikov znotraj strankarskega pleteničenja, ima pravico, da stopi na cesto in zahteva nazaj svoje mesto; ima pravico, da zahteva drugačne oblike upravljanja z javnim premoženjem; ima pravico, da javno izrazi svoje nestrinjanje z ropanjem skupnega premoženja pod krinko različnih partnerstev, ki polnijo žepe kapitalistom in njihovim slugam, politikom. Politične elite, ki so popolnoma zgubile stik z realnostjo, nas pokroviteljsko trepljajo, da smo zavedeni od neke peščice ljudi. Maribor je mesto, ki je v dvajsetih letih tranzicije doživelo največji ekonomski in družbeni poraz. Množična brezposelnost, usihanje javnih storitev in razprodaja javnega premoženja, ki so ga generacije ustvarjale s svojim trdim delom, je vsakdanja resničnost večine Mariborčank in Mariborčanov, ki je pripeljala ljudstvo na cesto. Zato težko verjamemo, da je bil kdorkoli pri tem zaveden.

Vstaja ljudstva v Mariboru je jasno pokazala, da ne potrebujemo nasvetov političnih elit, da nas ne morejo prestrašiti s svojimi grožnjami in da bomo vztrajali v svojih zahtevah, četudi pošljejo nad nas policijo. Pri tem pozivamo policijo k solidarnosti z ljudstvom na cesti, kajti policija je očitno edino preostalo sredstvo, s katerim se politične elite lahko zaščitijo pred zahtevami ljudstva. Zaščita nekaj stavb s pomočjo solzivca, policijske konjenice in fizičnega nasilja nad demonstranti, ki mečejo jajca in sežigajo sliko avtokrata, zastavlja vprašanje, ali je zasebna lastnina res vredna več kakor naša telesa. Policijsko pretepanje posameznikov, metanje solzivca v meščane z otroki, preganjanje starcev s konji v galopu, zato da bi se zaščitila pročelja stavb, je le nov prikaz brutalnosti oblasti, ki nenehno izvaja nasilje nad nami s svojimi različnimi (varčevalnimi) ukrepi, ne da bi se pri tem ozirala na naš položaj in potrebe.

Nerazumne aretacije in kaznovanje ljudi, ki se ne strinjajo z delovanjem politične elite in so to prišli javno izrazit ter od svojih zahtev niso hoteli odstopiti, je nesprejemljivo. Zato zahtevamo izpustitev vseh aretiranih in preklic vseh kazni, ki so jim bile naložene, kajti mi nismo kriminalci. Mogoče so za oblastnike demonstracije ljudstva nezakonite, ker niso po njihovih pravilih, a tudi ljudstvo na demonstracijah odreka legitimnost tem oblastnikom in ne bo igralo po njihovih pravilih. Ne dovolimo, da postanemo država, v kateri se nestrinjanje z vodenjem države kaznuje. Državna blagajna naj se polni z obdavčitvijo kapitala, ne s kaznovanjem ljudstva.

Vlada v odgovor na naše zahteve sklicuje svet za varnost v državi, da bi zaščitila malo državne lastnine. V podporo Mariboru in v poziv vsemu ljudstvu v Sloveniji ne dovolimo, da bi postali policijska država. Ne dovolimo, da bi nam vladarji določali, kako naj mislimo in kaj naj želimo. Zahtevajmo pravico do skupnega upravljanja in splošne blaginje. Uprimo se oligarhiji zasebnih interesov in njihovim partnerstvom, ki nam kradejo naša mesta, našo prihodnost in naša življenja.

Dol z elitami! Oblast ljudstvu!

NASVIDENJE V NASLEDNJI REVOLUCIJI!