2. 1. 2006 Zofijina bodica

Novoletna poslanica prebivalcem Butalije!

Bonbonček 15

Spoštovane državljanke in državljani Butal, drage Butalke in Butalci!

H koncu gre uspešno, mirno in sproščeno leto za Butalijo. Za nami so meseci solidnega padca zdrave pameti in intelektualnega napredka, beležimo dejansko rast odstavljenih rdečih direktorjev in mladih jap-egonomistov. Ob tem smo dosegli najnižjo stopnjo uporabe logike v zgodovini države in izpolnili zahtevne pogoje za prevzem butnevra v letu 2007. S članstvom v Butalski uniji in zvezi BLATO imamo lastno prihodnost zavarovano toliko, kot je najbolj mogoče.

Dolga desetletja življenja v nekdanji Jugobutnoanaliji smo bili Butalci prisiljeni znaten del tega, kar smo ustvarili s krvavimi žulji, prelivati drugam. To se nam je poznalo v naših žepih, njihovih pa tudi. Še posebej Ljubljančanom. Toda lahko smo ponosni na našo prestolnico, v kateri prebiva cvet naše inteligence in politike, če odmislimo Danico, rdečkarje in udbomafijske naveze. Spomnimo se, Ljubljančani imajo lepo zgodovino in čudovito oblast. Konec šestega stoletja so prišli Butalci na sedanje ozemlje in sicer pod ljubljanski grad. Gradu takrat seveda še ni bilo, bili pa so kažipoti za posamezne slovenske pokrajine: Štajersko, Koroško, Gorenjsko, Primorsko, Notranjsko, Kočevsko, Dolenjsko, Belo krajino, Zasavje, Primorje, Prekmurje in še katere. Butalci so se odpravili vsak v svojo smer, tisti, ki niso znali brati, so pa ostali pod hribom in postali Ljubljančani. Ni nam žal!

Nič ni drugače drugod po poživljeni Butaliji. V prihodnjih osmih letih pa bomo zaradi uspešnih prepričevanj, domače zvijačnosti v pretvarjanju, kako smo ubogi in predvsem zaradi prekmurskih salam zaradi naše podhranjenosti deležni znatne razvojne pomoči iz butnevropskega proračuna. Z lastnimi žuljavimi rokami in butnevropskimi sredstvi lahko bistveno pospešimo reformni razvoj celotne Butalije, še posebej pa tistih območij, ki so najrevnejša. Za to potrebujemo reforme, ne pa sindikatov, ki nam prinašajo zimo in sneg, namesto pomladi. Zapomnite si, dragi Butalci: vsako leto nam gre bolje in nič ni več tako, kot je bilo. Zato nujno potrebujemo reforme! Vsak, ki ima kakšno solnico v glavi, to lahko nemudoma doume.

Svet okoli nas se vse hitreje spreminja, kar lahko opazite, če pogledate skozi svoje strešno okno. Zato smo oblikovali strategijo butalskega razvoja in sprejeli medicinske ukrepe, ki nam bodo omogočili, da bomo na klimatske spremembe dobro pripravljeni. Želimo ustvarjati dežne pelerine za vse, vendar moramo zato več vlagati v žlahtno domačo žganjekuho in bolje nagrajevati dobro, uspešno delo in butalsko kmečko gospodarjenje. Ob tem zaslužita enako stopnjo naše pozornosti kurent in politična groteska kot poseben žanr javnega nastopanja, pa seveda umskologični in moralni razkroj mladostnikov, naša duševna solidarnost navznoter do nas samih  ter Vidino varstvo pred piščančjo kugo.

V teh prazničnih dneh, ki so zdaj za nami,  se še posebej zavedamo, da je z vsakim visoko zapisanim ciljem povezano na tisoče različnih usod izbrisanih posameznikov in kravjih družin. Prve bomo še dalje solidarno brisali, bolj nas zanimajo zlata teleta. Ravno zato bo vlada še naprej »silom ili milom« ravnala odločno v naši skupni borbi za okopi in poskrbela, da bodo premiki najboljši in goveja letina dobra. Treba je obračunati za prihodnost, treba je biti zrelaksiran. Sprejemati moramo dobre odločitve, ker slabe niso dobre, kaj šele najboljše. So celo slabše od dobrih. In celo tiste najslabše so slabše od najboljših. Takšne morajo biti, da jih bodo kot dobre prepoznali tudi naši najmlajši v vrtcih širom po deželi.

Želim vam, da v novo leto stopite z dovolj velikimi škornji proti blatu, saj se sneg nagloma topi, ter ga preživite mirno, varni pred aidsom in zdravo pametjo, pa s probiotično hrano na jedilniku in v krogu vaših najbližjih. Če imate kje kakšno hčer ali sina, pa zanj ne veste, bo vlada za to poskrbela, da ga spoznate, kot je tudi v primeru našega dragega predsednika respublike. Božično darilo za vse! Za vašo varnost in toplo prihodnost je poskrbljeno za vse, razen umrle, toda v veselje naj vam bo teptati butalsko sveto zemljo, kar tudi ni takšen napor. Udeležite se kakšne kulturne prireditve, dokler jih še financira država. Zagotovo nam bo leto 2006 prineslo številne ugodne priložnosti in kurje tatove, zato se bomo skupaj potrudili, da jih prepoznamo. Imate vlado, kakršno ste si zares krvavo zaslužili. V ta namen bomo, da nam šanse ne uidejo, najeli prvovrstne detektive in montirali alarmne naprave.

Vaš butalski predsednik Johannes Šansa

Objavljeno z dovoljenjem radia MARŠ  - 95,9 MhZ in www.radiomars.si