17. 10. 2006 Zofijina bodica

Kurbarija, županija!

Bonbonček 56

Butalci so bili prav ponosni, ko so odkrili, kako pogumne župane imajo v svojih vrstah! Aplaudirali so v vrstah, hodili po ulicah in vzklikali njihova imena v podporo. Volite naše, naši so pravi! Še posebno so bili ponosni, ko so župani uporabljali občinski denar in kartice v privatne namene. Če so si ti kupili po več stanovanj, se jim je to zdelo naravnost imenitno. Privoščili so jim. In če so imeli ob družini še kakšno ljubico, so jih prišli v nedeljo pozdraviti v cerkev k maši, jim stisniti roko za pogumno dejanje in potem zavili še na volitveno mesto, da jih znova izvolijo. Res je: Butalci so bili en tak ponosen narod, ker so imeli svoje ponosne župane.

Eden med njimi Bumpar, je bil junak dneva. Človek, ki bi upravičeno uvedel preglede mednožij poslank, je že vedel, kaj počne in kako se tej reči streže.  Ker se pač spozna nad mednožja in jih pregleduje. Ginekolog pač. Imel je dve stanovanji, takole za druge, ki si jih je zlahka kupil, kot pravi predsednik parlamenta butalskega. Ker ob županski in poslanski plači pa si dve stanovanji takole zraven pa že lahko privoščiš, je racionalno dodal Bubukjati, njegov strankarski in siceršnji prijatelj. Kako ganljivo je bilo, ko sta si prijatelja segla v roko, se objela in poslavljala ob slovesu! Adijo ginekologija!

Bumpar si je res privoščil za narodov blagor. Ko so  Butalci odkrili, kaj počne v stanovanjih, so bili navdušeni. Ne le, da je menda s pestmi prijazno masiral svojo ljubico, pa še kakšnega fotografa zapovrh, razkrilo se je, da sploh ima ljubico. No, eno. Oziroma eno se je razkrilo. Človek skrbi za ljudi, le kako zmore ob družini, so se čudili Butalci. Res, pravi humanitarec. Potem se je razkrilo, da ima dve ekstra stanovanji. Ki jih ni prijavil protikorupcijski komisiji. Dobro, toliko se jih je razkrilo. Pravi junak! In na dan so prišli še takšni in drugačni seks, laži in audiotrakovi. Butalci so vse to nejeverno opazovali, potem pa so si rekli: Prmejduš, a je dober, tale župan Bumpar! On je pravi kerlc, pravi moški, pravi dec! Naj kar vrže tistole svojo podnajemnico alias ljubico ven. Saj veste, kako je z ženskami! Pridejo in se zaredijo, potem pa ne grejo in ne grejo. Zakaj da jo meče ven? Zakaj jo klofota? Ko so slišali pogovor med Bumparjem in njegovo drago, so postali še bolj vzhičeni. Gospod sedanji in prihodnji eS-bu-eS župan je priznal, da hoče v njih prostor za druge. Za kurbe. Hoče imeti kurbišče v svojih stanovanjih. In pika. Saj je vendar ponosen član svoje stranke in redno plačuje članarino! Kaj se to pravi. Kurbe ven, kurbe noter. To je biznis. Ven, noter, ven, noter – zveni znano! Butalci so mu jadrno prikimali, ker človek tako rekoč daje ljudem streho nad glavo, še posebno ko so slišali pogovor med njim in ljubico:

»Bumparjeva ljubica: Ej, kaj sem si pa naredila, daj povej. Ne povej.

Bumpar: Naredila si sebi. Tudi če si kaj, si sebi.

Bumparjeva ljubica: Ma ja. Daj, saj si sam razlagal, da si ti pa tvoj poslanec, da sta skupaj kurbe porivala, ti tako nisi sposoben…. Kakšno kurbo? Jaz pizda kurbo. Itak imaš ono Tanjo, ki ji rihtaš sedaj stanovanje v Štepanjcu. Je dala izjavo. Daj ne deli se neumnega. Mene ven podiš zato, da boš dal kurbo not, da jo boš prodajal. Ko boš kao denar dobil. Kakšen župan pa boš?

Bumpar: Tebe sem hotel.

Bumparjeva ljubica: Kakšen župan pa boš? Kakšen župan pa boš, pizda, da boš kurbe prodajal v tvojem stanovanju. Prosim.

Bumpar: Ti porivaš brez kondomov. Tebe lahko fukajo za denar brez.

Bumpar: Valjda. Jaz sem porival s tabo brez kondoma. Jaz sem ti zaupala. Ampak zdajle bom šla na pregled. Takšnega kurbirja kot si ti lahko iščeš, pizda, ne samo ponoči, podnevi. Pizda.

Tudi ja, kontrolo.

Bumparjeva ljubica: Kakšna kontrola, ej budala. Pavle daj ti meni povej boš ti še sploh kandidiral za župana?

Bumpar: Ne bom, mi ni treba. Meni se jebe vse to. Saj sama veš. Meni nisi naredila nobene škode. Boš videla, kaj si naredila sebi.

Bumparjeva ljubica: Sebi sem samo to naredila, da sem se rešila. Pizda jaz sem mislila. Jaz sem moža pustila.

Bumpar: Viski pa koka te zjebeta v nulo. Ne veš, kaj delaš, ej.

Bumparjeva ljubica: Kokain, kakšen kokain? A to mi je Perič govoril, da ti kokain nabavljaš pa se naokoli hvališ. Joj, jaz nisem nikoli kupovala. To si vedno ti prinesel.«

Konec citata. A ste zdaj videli, kaj, so dejali Butalci. To je promet, to je podjetnost. Človek poriva kot Sizif. Dela neutrudno. In kurbe in kokain, to se izplača! Pa reševal bi žensko, zjebeno v nulo, pravi samaritanec. Treba je Butalijo poživiti, Butalija poživlja. Človek podjeten, potem pa se na njega takole grdo vsuje, da mora odstopiti kot poslanec. Tu ni pravice, to je narobe svet! Tega pokončnega človeka Bumparja moramo nujno znova izbrati za župana! Le tako bo mogoče, da se kaj spremeni v tej naši pokvarjeni ljubi Butaliji, kjer vladata korupcija in klientelizem prejšnega režima! Mi smo poštenjaki za vas! Človek je čist kot solza, že kakih 15 obtožnic proti njemu je bilo zavrženih. Bori se kot lev, take rabimo. Poštenjake, družinske človeke in podjetneže! Naj živi Bumpar!

Ko so tega že imeli dovolj, so Butalci zavili k svoji ljubljeni skalci. Čakala jih je ponižno in v kotu, da jo opazijo in nanjo položijo svojo utrujeno glavco. Res so začeli porivati, takole kot Bumpar. Butn, butn, butn je odmevalo. In ker so bili Butalci, se niso prav nič utrudili.

(Citat je vzet iz oddaje Trenja, POP TV, 12. 10. 2006)

Objavljeno z dovoljenjem radia MARŠ  - 95,9 MhZ in www.radiomars.si