17. 4. 2019  Maribor

Sožitje

  • Organizator: Filozofska fakulteta v Ljubljani, Filozofska fakulteta v Mariboru, Založba Pivec

Pogovorni večer

V sredo, 17. aprila 2019, ob 18.00, vabljeni v Salon uporabnih umetnosti v Mariboru, na pogovorni večer na temo sožitja in sodelovanja, ter iskanja rešitev za miroljubno sobivanje. Gosta prvega v ciklu pogovornih večerov sta duhovnik, pisatelj in raziskovalec dr. Karel Gržan in novinar Erik Valenčič.

Dogodek, ki nastaja s podporo Filozofske fakultete v Ljubljani, Inštituta za filozofske študije Znanstveno-raziskovalnega središča v Kopru, Centra za medkulturno sodelovanje z državami Azije, Afrike in Latinske Amerike Filozofske fakulteta Maribor in Založbe Pivec, bosta povezovala dr. Anja Zalta in dr. Dragan Potočnik.

V času globalizacije in vse bolj potrebnega medcivilizacijskega sodelovanja se postavlja potreba po medkulturnem sodelovanju, kulturi dialoga, spoštovanju različnosti, zagotavljanju pravičnost in strpnosti. Osnovni namen druženja bo rušenje stereotipov in premagovanje nestrpnosti, ki velikokrat izvirajo iz neznanja in strahu pred neznanim. Z gostjami in gosti osvetljujemo aktualne pereče izzive, s katerimi se spopada Evropa in Slovenija, od vzponov populizma, fašizma, ksenofobije, rasizma, antisemitizma, islamofobije, homofobije itd., ter skupaj mislili alternative in/ali vizije prihodnosti.

Dobrodošli!

Vstop prost!